Π. Καμμένος: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέτρεψαν τον εμφύλιο

Π. Καμμένος: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέτρεψαν τον εμφύλιο

Με έναν πρωτοφανή ισχυρισμό ότι χάρη στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτράπηκε ο εμφύλιος στην Ελλάδα και τη διαβεβαίωση ότι η «έντιμη», όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία των δύο κομμάτων θα συνεχιστεί, ο Πάνος Καμμένος απευθύνθηκε στους βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την ομιλία του στο Ζάππειο.

«Έξι χρόνια πριν ένα κίνημα πολιτών ενώθηκε υπό το σκοπό να επανακτήσει η πατρίδα εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια απελευθερώνοντας την χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ, που μας είχαν αποκόψει από τον ευρωπαϊκό κορμό, που στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Σήμερα είναι ιστορική ημέρα για το έθνος διότι η πατρίδα έσπασε τα δεσμά, χωρίς να χυθεί αίμα μεταξύ του λαού της όπως έγινε στις περισσότερες περιπτώσεις που το ΔΝΤ ανέλαβε τη διοίκηση χώρας. Αποφύγαμε τον εμφύλιο, το καταφέρατε εσείς τα μέλη των ΚΟ Συριζα και ΑΝΕΛ», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Αντίθετα με τον εμφύλιο καταφέραμε την εθνική συμφιλίωση την οποία συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη όλοι οι Έλληνες. Όταν με κάλεσε ο Τσίπρας είχα πει αρχίζει η επιχείρηση Γοργοπόταμος όπως τότε που ο Άρης και ο Ζέρβας κατάφεραν να τινάξουν την γέφυρα. Αφού η επιχείρηση Γοργοπόταμος τελείωσε αρχίζει το σχέδιο Μάρσαλ με την βοήθεια των Ελλήνων», πρόσθεσε ο Υπουργός Άμυνας

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι εάν οι ΑΝΕΛ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποκύψει στην τρομοκρατία και στην πρόταση δυσπιστίας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έγινε με προφανή δόλο, όχι για το όνομα της Μακεδονίας αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση, δεν θα φτάναμε στη σημερινή μέρα. «Είχαν μάθει το Ζάππειο για να υπόσχονται, εμείς για να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής μας», σημείωσε. 

«Σήμερα οι ΑΝΕΛΛ δικαιωνόμαστε για κάθε απόφαση που πήραμε και το ίδιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άντεξαν όλες αυτές τις επιθέσεις», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν φτάσαμε στο τέλος αυτής της κοινής πορείας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως πολλοί επιθυμούν. Αντέξαμε, αντέχουμε και θα νικήσουμε», υπογράμμισε.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε ειδική αναφορά και στα εθνικά θέματα, όπου σύμφωνα με τον ίδιο τα δύο κόμματα απέδειξαν αποφασιστικότητα να φυλάξουν Θερμοπύλες. «Καταφέραμε ν'' αναδείξουμε την πατρίδα μας με το προσφυγικό, γιατί όταν στην Κεντρική Ευρώπη ούρλιαζαν με μίσος, οι Έλληνες αγκάλιασαν τους πρόσφυγες, προσέφεραν αγάπη και τροφή στους πρόσφυγες. Δεν θα επιτρέψουμε στο μαύρο μέτωπο της πολιτικής να πουλά πατριωτισμό, ήταν πάντα πατριδοκάπηλοι», επεσήμανε.

Τέλος ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε τον «Αλέξη» ότι «παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και τις αρχές μας και αυτή η συνεργασία ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη συνεργασία, προς όφελος της πατρίδας και του λαού της».

Κλείνοντας ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα».

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ