Π. Καμμένος: Θα βρίσκομαι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία – Δεν ψηφίζουμε σήμερα για το όνομα

Π. Καμμένος: Θα βρίσκομαι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία – Δεν ψηφίζουμε σήμερα για το όνομα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με ένα απίστευτο παραλήρημα ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί, από την μία δηλαδή να καταψηφίζει την πρόταση μομφής και από την άλλη να λέει όχι στη συμφωνία. Σήμερα πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Απευθυνόμενος σε όσους διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή είπε ότι μόλις η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή θα βρίσκεται μαζί τους στα συλλαλητήρια.

Υποστήριξε, δε, ότι υπάρχει μια διάχυτη… ανησυχία στην ελληνική κοινωνία και μάλιστα «ανησυχούν μαζί με αυτούς αρκετοί άνθρωποι απλοί πατριώτες που δεν ανήκουν σε κόμματα». «Ανησυχούν και γέροντες στο Άγιο Όρος,  γιατί αυτό που προσπαθήσατε να περάσετε είναι η παραχώρηση του ορού Μακεδονία», είπε ο κ. Καμμένος, με την Ολομέλεια της Βουλής να ξεσπά σε γέλια, από τον πολιτικό αχταρμά του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Συμπλήρωσε, πάντως, λες και βρίσκεται στην αντιπολίτευση ότι σήμερα δεν ψηφίζει την συμφωνία, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μομφής αφορά τη συμφωνία!

Κρύφτηκε πίσω από το γεγονός ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι οι γείτονες μας να προχωρήσουν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων. «Άρα αυτή η υπογραφή δεν καμία ισχύ όπως λέει το άρθρα 20, σύμφωνα με το οποίο προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί το σύνολο των διαδικασιών». «Και βεβαίως όταν έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή και εφόσον συμφωνήσουν οι Σκοπιανοί, η θέση των ΑΝΕΛ θα είναι αρνητική όχι μόνο με την ψήφο τους, αλλά με όποιο τρόπο μπορεί», συμπλήρωσε.

Και αφού εξάντλησε τα επιχειρήματά  του εφηύρε μια νέα δικαιολογία για να μην αποχωριστεί την καρέκλα του. Είπε, λοιπόν, ότι αν έριχναν την κυβέρνηση τότε ούτε λίγο ούτε πολύ θα υπήρχε ακυβερνησία. «Κι αν στις αυτές ο λαός επέλεγε ΝΔ και έδινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την απόλυτη πλειοψηφία. Ερωτώ θα την υπέγραφε ο Κ. Μητσοτάκης αυτή τη συμφωνία με τον ορό μακεδονικά, ναι ή όχι;». 

Λίγο αργότερα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με ύβρεις και το γνωστό του ύφος. «Βαράει πολίτικες μπαλοθιές οπού βρει γιατί ξέρει ότι ο λαός βγαίνει από την κρίση κι αυτός δεν θα καρπωθεί τίποτε», τόνισε ενώ για υπενθύμισε παλαιότερο σύνθημα κατά του Αντώνη Σαμαρά, από την στιγμή που πολιτικά δεν βρήκε κάτι να τον ψέξει.

Υποστήριξε, πάντως, με αφορμή την επίθεση του πρώην πρωθυπουργό στο Προκόπη Παυλόπουλο ότι «μαζί του έφερε τα ακραία στοιχεία του ΛΑΟΣ που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαρακτήριζε ως άκρα και έλεγε ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ μαζί τους». «Και οι πολιτικές ερινύες που κατέστρεψαν τον πατέρα του (τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) είναι πάλι εδώ για να τον κατασπαράξουν.  Στο ΣΕΦ θα θυμόμαστε όλοι το «αλήτη, προδότη Σαμαρά», είπε και προανήγγειλε την προσχώρηση του Α. Σαμαρά στο ΛΑΟΣ!

Τέλος, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ αντιδρά στη συμφωνία δήθεν για να προστατέψει τα στελέχη της από τη δικαιοσύνη. «Για να προστατέψτε τη φούντα το κάνατε όχι τη χούντα», είπε κλείνοντας.