Π. Καμμένος: Προανήγγειλε κήρυξη ΑΟΖ στο Ανατολικό Αιγαίο τους επόμενους μήνες

Π. Καμμένος: Προανήγγειλε κήρυξη ΑΟΖ στο Ανατολικό Αιγαίο τους επόμενους μήνες

Την κήρυξη ΑΟΖ στο Ανατολικό Αιγαίο τους επόμενους μήνες προανήγγειλε από τη Μεγίστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας ταυτόχρονα για απελευθέρωση της δυνατότητας απάντλησης φυσικού αερίου «που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές. Ανέφερε ακόμα πως όποιος απειλήσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας θα συντριβεί.

Ειδικότερα, ο Π. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στη ΔΑΝ Μεγίστης ανέφερε ότι «η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας», προσθέτοντας ότι «εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές».

Η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν σαφής. Αν και η διαδικασία αφορά το υπουργείο Εξωτερικών και μέχρις στιγμής δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση ως προς αυτά τα θέματα εν τούτοις τα όσα είπε απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ξεκάθαρα.

«Έχοντας αναλάβει την ευθύνη της υπεράσπισης αυτού του νησιού της ελληνικής επικράτειας, εμπεδώνετε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε Έλληνα πολίτη, δηλώνοντας ότι η παρουσία σας αποτελεί τροχοπέδη σε όποιον δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες. Διασφαλίζετε τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι διεθνώς κατοχυρωμένα και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Και προφανώς μιλάω για την ΑΟΖ. Η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές» ήταν η ακριβής δήλωσή του.

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

«Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της» είπε ο Π. Καμμένος, «αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια».