Π. Καμμένος για Μπαρμπαρούση: Να ασκηθεί ποινική δίωξη ή να… ανακαλέσει

Π. Καμμένος για Μπαρμπαρούση: Να ασκηθεί ποινική δίωξη ή να… ανακαλέσει

Την άσκηση ποινικής δίωξης από τη δικαιοσύνη και την παράλληλη άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Την ίδια ώρα, όμως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι ο κ. Καμμένος άνοιξε το παράθυρο στον κ. Μπαρμπαρούση απλά να… ανακαλέσει! «Τη ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη, εμείς αναφέρουμε το αίτημα του ΥΠΕΞ και θα ζητήσω από το προεδρείο να υπάρξουν άμεσες ενέργειες. Ή να υπάρξει ανάκληση από την Χρυσή Αυγή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, σχολίασε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διέπραξε ένα σοβαρότατο ποινικό αδίκημα, επικαλούμενος τα άρθρα 134 και 135 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. «Ο στρατός ορκίζεται στο Σύνταγμα. Προστατεύουν τη δημοκρατία δεν μπορεί να  καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα», είπε ενώ συμπλήρωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και κανένας στρατιωτικός, αξιωματικός, υπαξιωματικός κλπ, «δεν πρόκειται να ανταποκιρθεί σε τέτοιες εκκλήσεις».

Υποστήριξε, δε, ότι τέτοιου είδους πράξεις οδήγησαν στην απώλεια εθνικού εδάφους.

«Ζητώ από τη δικαιοσύνη όπως ασκηθεί ποινική αδίκημα κατά του Μπαρμπαρούση και της ΧΑ και ζητώ δι υμών να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους. Δεν μπορούμε να παίζουμε. Δεν μπορεί να αφήνεται σκιά από τις ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Π. Καμμένος κλείνοντας τη σύντομη παρέμβασή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προφορική μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπλ.υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αλλά και κατά του κόμματος. Οι κ.κ. Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Αλέξανδρος Διαμάντης