Π. Καμμένος: Δημοψήφισμα, εκλογές ή αναβολή αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Π. Καμμένος: Δημοψήφισμα, εκλογές ή αναβολή αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καθώς δεν έχει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και ότι είναι ένα «κείμενο» μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Νικολά Ντιμιτρόφ, έκανε ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Σημείωσε, δε, πως οι ΑΝΕΛ δεν έχουν λαϊκή εντολή να ψηφίσουν συμφωνία που θα προβλέπει την παράδοση του όρου «Μακεδονία» στην πΓΔΜ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν "ο κόμπος φτάσει στο χτένι" και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.  

Πρόσθεσε ότι τα Σκόπια παραβιάζουν τη συμφωνία, είναι προκλητικοί απέναντι στην Ελλάδα. «Δεν καταλαβαίνουν ότι την τελική απόφαση εμείς θα την πάρουμε. Ο ελληνικός λαός. Όσο προκαλούν ο ελληνικός λαός θα τους πει όχι».

Προέβλεψε, ωστόσο, ότι η όποια συμφωνία δεν θα φτάσει στην ελληνική Βουλή πριν τον Αύγουστο του 2019, οπότε και δεν θα προκύψει πρόβλημα για τη συνοχή της συγκυβέρνησης.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως υποστήριξε, θα κάνει τρεις προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα: Η πρώτη θα είναι η προκήρυξη δημοψηφίσματος, η δεύτερη να μετατεθεί η απόφαση μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη η προσφυγή στις κάλπες.

Για τα αναδρομικά των στρατιωτικών υποστήριξε ότι είναι μια υπόσχεση που έχει δώσει από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα ήδη από το 2015. Υποστήριξε ότι έγινε αγώνας για να δοθούν τα αναδρομικά στους ενστόλους και πλέον υπάρχει «απόθεμα σε μετρητά στο Υπουργείο Οικονομικών», όπως χαρακτηριστικά, είπε το οποίο θα δοθεί τους δικαιούχους σε λίγους μήνες.

Για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν στην Αδριανούπολη, είπε ότι η απελευθέρωσή τους τους έγινε χωρίς ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι ενώ μας βοήθησαν πολλές χώρες από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά και χώρες που διατηρούν φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία.