Π. Καμμένος: Ο Αλ. Τσίπρας εξαγόρασε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Π. Καμμένος: Ο Αλ. Τσίπρας εξαγόρασε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Επαναλαμβάνοντας τις αναφορές για συναλλαγές ψήφων με καρέκλες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κινήθηκε σε χαμηλότερους τόνους εν αναμονή των αυριανών εξελίξεων στη Βουλή, όπου θα επιχειρηθεί η διάσωσή του ως αρχηγού Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η διατήρηση των προνομίων του. Επικεντρώθηκε στον Ν. Κοτζιά και στη ΝΔ αφήνοντας στο απυρόβλητο τον Αλ. Τσίπρα με μόνη αναφορά στο θέμα των Βουλευτών.

Από τη Θεσσαλονίκη σε ομιλία του στο πλαίσιο της κοπής πίτας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην πόλη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «ο πρώην εταίρος μας δεν φέρθηκε με εντιμότητα, πρότεινε καρέκλες σε στελέχη μας έναντι ψήφου» και διερωτήθηκε «γιατί εξαγοράστηκαν βουλευτές από τους ΑΝΕΛ; Δεν υπήρχαν από ΠΑΣΟΚ, από ποτάμι;» για να σημειώσει εν συνεχεία πως «είναι έντιμη σε μια συνεργασία όταν ο Παπαχριστόπουλος παραδίδει την έδρα, να κλαπεί και να την πάρει ο Τέρενς Κουϊκ;».

«Του τον χαρίζω τον κ. Κουίκ άμα θέλει ο κ. Τσίπρας, αλλά η έδρα της Β΄ Αθηνών ανήκει στους ''ΑΝΕΛ. Έχει υποχρέωση στο όνομα της έντιμης συνεργασίας που είχαμε, να την επιστρέψει», πρόσθεσε.

«Δεν απειλούμε αλλά δεν απειλούμαστε. Θέλουν να πάρουν κατά παράβαση του κανονισμού και την Κοινοβουλευτική Ομάδα; Τους τη χαρίζω. Ας την πάρουνε. Την ψυχή μας όμως δεν θα την πάρουνε ποτέ» δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στη συμφωνία των Πρεσπών κατηγορώντας εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παρέδωσε το όνομα Μακεδονία, παραβιάζοντας τη θέση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 για επίλυση του σκοπιανού προβλήματος χωρίς συνθετική ονομασία. «Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι ίδιοι» υποστήριξε και επιχείρησε να αιτιολογήσει τους λόγους που οι ΑΝΕΛ δεν έριξαν την κυβέρνηση πριν την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ως κυβερνητικοί εταίροι.

Μιλώντας για το Βουκουρέστι, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι «ποτέ ο Κώστας Καραμανλής δεν δέχθηκε να προτείνει γεωγραφικό προσδιορισμό στο γεύμα των ηγετών».

Γνωστοποίησε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όταν έρθει προς κύρωση το πρωτόκολλο στο ελληνικό κοινοβούλιο αναφέροντας ότι «δεν περνά χωρίς 180 ψήφους και εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», ενώ επιτέθηκε σφοδρά κατά του πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αποκαλώντας «ολετήρα».

«Θα τον συντρίψω» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά πως «εξαπάτησε τους Έλληνες» και πως ο ίδιος «αντιλήφθηκε την ύπαρξη συναλλαγών με τον Σόρος και την παράδοση των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών με παράνομους διαγωνισμούς σε συμφέροντα που θέλουν την παγκοσμιοποίηση».

Ακόμα, αφού επισήμανε τις παρεμβάσεις του κόμματος του κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης είπε πως «εάν δεν είμαστε εμείς η Ελλάδα θα ήταν έρμαιο στις παραξενιές της αριστεράς».