Οι ισχυρισμοί Καμμένου και η πρόταση Τσακαλώτου για τα ισοδύναμα

Οι ισχυρισμοί Καμμένου και η πρόταση Τσακαλώτου για τα ισοδύναμα

Ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε ότι τα ισοδύναμα ύψους 28 εκατ. ευρώ για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης θα βρεθούν από κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο οι τομείς στους οποίους ισχυρίζεται ότι θα γίνουν περικοπές δεν συμβαδίζουν απόλυτα με το έγγραφο που κυκλοφόρησε και αναφέρεται σε συνεννόησή του με τον Ευ. Τσακαλώτο.

Ειδικότερα, μετά το γερμανικό «μπλόκο» στην εκταμίευση της δόση ύψους 15 δισ. ευρώ στο χθεσινό eurogroup λόγω αναστολής εφαρμογής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ο Π. Καμμένος σε ανάρτηση που έκανε στο twitter αναφέρει ότι «Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας».

Σημειώνεται όμως ότι το έγγραφο που κυκλοφόρησε και αναφέρεται σε συνεννόηση του Π. Καμμένου με τον Ευ.Τσακαλώτο, δεν περιέχει καμία σαφή αναφορά σε κλείσιμο στρατοπέδων.

Αντιθέτως κάνει λόγο για περικοπές από δαπάνες για το ΝΑΤΟ, την αμοιβή για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση από την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, από τις πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και από τις υποχρεώσεις από άλλα προγράμματα εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.