Π. Καμμένος: Κανένα περιθώριο συμφωνίας με όσους εκφράζουν αλυτρωτικές επιδιώξεις

Π. Καμμένος: Κανένα περιθώριο συμφωνίας με όσους εκφράζουν αλυτρωτικές επιδιώξεις

«Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας» διεμήνυσε προς την πΓΔΜ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα, σε χαιρετισμό που απηύθηνε στη Σχολή Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο στον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Η χώρα μας χτίζει νέες ισχυρές συμμαχίες και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις ασφαλείας και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί το φυσικό της πλούτο ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ευημερία του λαού μας.

Έρχομαι σε αυτή τη γιορτή απευθείας από το Κάιρο, όπου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τριμερής συνάντηση με τους ομολόγους μου, της Κύπρου και της Αίγυπτου. Μια συνάντηση, η οποία για άλλη μια φορά ανέδειξε την εξαιρετική σημασία της πολιτικής των τριμερών συνεργασιών που επιδιώκουμε και υλοποιούμε για τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών μας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το ίδιο πράττουμε με το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς το νότο και τις βαλκανικές χώρες προς το βορρά.

Στο σημείο αυτό θέλω να στείλω ένα απόλυτα σαφές μήνυμα: Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις, πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ προέβαλε τη δυνατότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου, αλλά και την κατοχύρωση της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας».