Π. Καμμένος: Η πατρίδα μας μεγαλώνει - Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα

Π. Καμμένος: Η πατρίδα μας μεγαλώνει - Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου», δήλωσε από τα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως σύντομα η Ελλάδα θα ξεκινήσει την εκμετάλλευση των εθνικών της φυσικών πόρων, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε χώρα – παραγωγό φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως «το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης».

Κατέληξε δέ λέγοντας ότι «Ξαναβρίσκουμε τον δρόμο μας, ανυψώνουμε πάλι τη χώρα μας, η Ελλάδα ξαναγυρνά. Ισχυρή και δυνατή. Ο ευλογημένος αυτός τόπος μπορεί και πρέπει να ευημερήσει. Το οφείλει στην ιστορία του και στην παρακαταθήκη των ηρώων που τιμούμε σήμερα».

Σύμφωνα πάντως με το onalert.gr ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε αργότερα πως η επέκταση στην οποία αναφέρθηκε αφορούσε στη φρούρηση των χωρικών υδάτων όπως γίνεται και σήμερα. Πρέπει να σημειωθεί πως ο υπουργός Άμυνας έχει προχωρήσει σε ανάλογες δηλώσεις και στο πρόσφατο παρελθόν.