Π. Καμμένος: Η Βουλγαρία και η Ελλάδα αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

Π. Καμμένος: Η Βουλγαρία και η Ελλάδα αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

«Η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχοντας στενή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, ανακοινώνοντας παράλληλα την επέκταση της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών. «Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και κατ'' επέκταση η Κύπρος προς το νότο και η Ρουμανία προς το βορρά, είμαστε οι χώρες που ουσιαστικά αποτελούμε τα σύνορα της Δύσης με την Ανατολή. Η στενή συνεργασία θα βοηθήσει στο χτίσιμο μιας ασφαλούς Ευρώπης», επανέλαβε.

Με αφορμή το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους συμμάχους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ να κατανοήσουν ότι η ενίσχυση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας είναι σημαντική και για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «η στενή συνεργασία των δύο υπουργείων Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Βουλγαρίας, δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους λαούς μας και θα αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνομιλίες με το Βούλγαρο ομόλογό του Νικολάι Νέντσεφ, την πρόεδρο του βουλγαρικού Κοινοβουλίου Τσέτσκα Τσάτσεβα, ενώ κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας για τη συνεργασία αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Βουλγαρίας. Επίσης, οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, σε κοινή πολιτική άμυνας για την περιοχή, με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων στις οποίες θα κληθούν και σύμμαχες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ