Π. Καμμένος: Καταθέτω δικές μου προτάσεις! Οι βάσεις ήδη λειτουργούν

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 14:30
-A +A
Π. Καμμένος: Καταθέτω δικές μου προτάσεις! Οι βάσεις ήδη λειτουργούν

Στη λογική του παραλόγου κινείται πλέον η συγκυβέρνηση αφού τα όσα διαρρέονται ή δημοσιοποιούνται από τους δύο εταίρους δημιουργούν την εικόνα μιας κυβέρνησης που αδυνατεί να διαχειριστεί θέματα εθνικής σημασίας τα οποία συνδέονται και με διεθνείς σχέσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Ο Πάνος Καμμένος ξαναχτύπησε μέσω twitter για να απαντήσει στην Εφημερίδα των Συντακτών και να στείλει μήνυμα και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του επιτέθηκαν, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν. Και αυτό την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει τους τόνους αλλά και να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού υποστηρίζει πως η Εφημερίδα των Συντακτών, που χθες είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» και σήμερα ότι «η κυβέρνηση αντέχει... τον Πάνο», υποκινείται από «γνωστά κέντρα» που όμως δεν αποκαλύπτει, μέσω tweet επισημαίνει τα εξής:

«1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα

2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα.

3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν» έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο τουίτερ».

 

Ουσιαστικά ο Π. Καμμένος επιχειρεί να δείξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν του ζήτησε να ανασκευάσει όπως ανέφεραν ανώνυμες πηγές του Μαξίμου καθώς και ότι είναι ισότιμος εταίρος που μπορεί να καταθέτει και δικές του προτάσεις.

Αυτό που προκαλεί όμως ερωτήματα είναι η αναφορά του στις βάσεις των ΗΠΑ που υπάρχουν και λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα, θέση που εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδης. Προκαλώντας αντιδράσεις.

«Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Σγουρίδης αν ουδείς έχει αναφερθεί επισήμως σε αυτό το ζήτημα ούτε έχουν γίνει γνωστές τυχόν συμφωνίες.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως οι ΗΠΑ έχουν διαψεύσει δια του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ την ύπαρξη βάσης στην Αλεξανδρούπολη καθώς και οποιοδήποτε σχετικό ενδιαφέρον.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 φέρεται να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν συζητούν οποιαδήποτε άλλη λύση για τα Σκόπια πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 12/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα