Π. Καμμένος: Δικαιώθηκα για το δημοψήφισμα - Εγώ συνομιλώ με Τσίπρα

Π. Καμμένος: Δικαιώθηκα για το δημοψήφισμα - Εγώ συνομιλώ με Τσίπρα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Πλήρως… δικαιωμένος για το δημοψήφισμα στα Σκόπια εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ενώ την ίδια ώρα απέφυγε να απαντήσει στον Ν. Κοτζιά, απαξιώνοντάς τον, καθώς όπως είπε «εγώ μιλάω με τον πρωθυπουργό»!

Πάντως, ενώ πριν από λίγες μέρες διατεινόταν ότι το δημοψήφισμα ουσιαστικά είναι αντισυνταγματικό λόγω της μικρής συμμετοχής, σήμερα ο ΥΠΕΘΑ αναγνώρισε την συμφωνία, επισημαίνοντας ότι μετά τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα «πάει για πολύ μετά τον Μάρτιο».

«Αποτελεί δικαίωση για τους ΑΝΕΛ ότι δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η συμφωνία δεν θα τραβήξει. Το 70% του λαού των Σκοπίων δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει η παραχάραξη της ιστορίας», προσέθεσε ο κ. Καμμένος και παράλληλα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κόντρα του με τον Ν. Φίλη τονίζοντας ότι είναι φίλος του, αφού κάνουν μαζί διακοπές στην Ικαρία.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν… πέφτει λέγοντας ότι «παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό», επιδιώκοντας έτσι να δείξει ότι η ΚΟ του κόμματός του είναι αρραγής. Εξάλλου, τις φήμες που ήθελαν τον Θ. Παπαχριστόπουλο να παραιτείται τις απέδωσε στο δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Γιώργο Παπαδάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι έφτιαξε ένα ανύπαρκτο σενάριο.

«Είναι ένα σενάριο που κυκλοφόρησε ο Γιώργος Παπαδάκης λυπάμαι πολύ γιατί τον αγαπώ, είναι ένα σενάριο που το έπαιξε μόνος του το διαψεύσαμε, αρνήθηκε να βγάλει και την διάψευση που κάναμε και προσπάθησε να φτιάξει μια κατάσταση που δεν υφίσταται καν σαν άρωμα. Εγώ τέτοιου είδους σενάρια τα οποία διακινούνται από  συναδέλφους  σας χωρίς να διασταυρώνουν τα θεωρώ ανάξια και απαντήσεως».

Ακόμα επιτέθηκε στα δήθεν μέσα της διαπλοκής, επαναφέροντας τη ρητορική περί συμφερόντων. «Υπάρχουν κινήσεις από τράπεζες για χρηματοδότηση ΜΜΕ που έχουν πρόσωπα από το παρελθόν. Δόθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ σε εφημερίδες που χρωστούν σε τράπεζες και σε δημόσιο ενώ άλλες δεν πήραν τίποτα.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον Προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου κατατέθηκε χθες, ισχυρίστηκε ότι ικανοποιεί τους στόχους που είχε θέσει η συγκυβέρνηση. Τα δε τα αναδρομικά των ένστολων δόθηκαν και αντισταθήκαμε στην μείωση συντάξεων και μισθών».

Επίσης είπε ότι «θα έρθουν δύο νομοσχέδια που θα δίνουν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσα στην επόμενη χρονιά».

Φωτογραφία intime news

Διαβάστε ακόμα:

- Κοτζιάς προς Καμμένο: Οι κυβερνήσεις πέφτουν με ψηφοφορία...