Π. Χρηστίδης: Πρακτικές «παρακράτους και παραδικαστικού κυκλώματος» στην υπόθεση Novartis

Π. Χρηστίδης: Πρακτικές «παρακράτους και παραδικαστικού κυκλώματος» στην υπόθεση Novartis

Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν έχει γίνει αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση με την «ωμή προσπάθεια παρέμβασης στην δικαιοσύνη, με μεθοδεύσεις και ευθείες απειλές από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όταν οι δικαστικές αποφάσεις δεν τους ήταν αρεστές», κάνει λόγο στην συνέντευξή του στο dikastiko.gr o εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Παύλος Χρηστίδης.

Μάλιστα αναφέρει ξεκάθαρα πως εάν όσα έχουν αποκαλυφθεί τελευταία για την υπόθεση Novartis δεν ανατραπούν «κάποιοι προσπάθησαν με απαράδεκτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με πρακτικές που θυμίζουν παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα να εμπλέξουν πολιτικούς της αντιπάλους, πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς της χώρας».

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο που διερευνάται σε όλο τον κόσμο, που αφορά βεβαίως και στην χώρα μας, όμως,« είναι όμως άλλο αυτό και άλλο εκείνο που επιχείρησε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, όπου πρώτα από όλα επιχείρησε να προεξοφλήσει την καταδικαστική απόφαση για μια σειρά πολιτικών προσώπων».

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει, «εφόσον όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν ανατραπούν, φαίνεται ότι κάποιοι προσπάθησαν με απαράδεκτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με πρακτικές που θυμίζουν παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα να εμπλέξουν πολιτικούς της αντιπάλους, πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς της χώρας. Ο χειρισμός αυτός εκ μέρους της κυβέρνησης αποτελεί ένα άλλο μεγάλο στίγμα που πλήττει την αξιοπιστία της δικαιοσύνης, την διάκριση των εξουσιών και εν τέλει την ίδια την δημοκρατία στη χώρα μας».

«Εύχομαι πολύ γρήγορα η υπόθεση να διαλευκανθεί και στις δυο εκφάνσεις της διότι όσα ζούμε παραπέμπουν σε ιλαροτραγωδία», συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης ότι «ποτέ άλλοτε στα χρόνια της μεταπολίτευσης, όπου το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα λειτουργεί και εξελίσσεται στην Ελλάδα, δεν έχει υπάρξει τέτοια ωμή προσπάθεια παρέμβασης στην δικαιοσύνη, με μεθοδεύσεις και ευθείες απειλές από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όταν οι δικαστικές αποφάσεις δεν τους ήταν αρεστές. Οι παρεμβάσεις αυτές, συνιστούν όπως τόνισε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, θεσμική εκτροπή».

Παράλληλα αναφέρεται στις περιπτώσεις στελεχών «που ντρόπιασαν με τις πράξεις τους την παράταξη και πρόδωσαν τους δημοκρατικούς πολίτες. Όλους αυτούς εμείς πρώτοι τους απομακρύναμε αμέσως μόλις αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του και τους στείλαμε να απολογηθούν στην δικαιοσύνη, να δικαστούν και να τιμωρηθούν».