Π. Χρηστίδης: Κυβερνητική επιλογή η ανομία στα ΑΕΙ

Π. Χρηστίδης: Κυβερνητική επιλογή η ανομία στα ΑΕΙ

Η ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Παύλο Χρηστίδη.

Ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, τονίζοντας πως το μεγάλο ζήτημα είναι ότι ένας φοιτητής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, δε μπορεί να κάνει το μάθημά του στο Πανεπιστήμιο, ακριβώς όπως θέλει να το κάνει. 

«Η Πολιτεία δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα διότι είτε ο ένας Νόμος, ο Νόμος ΠΑΣΟΚ το 2011, είτε ο άλλος νόμος που έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει συγκεκριμένες προβλέψεις για χαρακτήρα κακουργηματικών και όχι μόνο πράξεων. Γιατί δε δίνεται η εντολή να μπει η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το ζήτημα, δεν καταλαβαίνουμε γιατί όταν κάπου υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την περιουσία ενός φοιτητή δεν μπαίνει μέσα η Αρμόδια Υπηρεσία να το αντιμετωπίσει, προβλέπεται από το Νόμο» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Όπως εξήγησε «είμαστε υπέρ του ασύλου στο κομμάτι της διακίνησης των ιδεών και αυτό αφορά τους πάντες. Η ουσία είναι ότι σήμερα στα ελληνικά Πανεπιστήμια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να μην αντιμετωπίζει τα μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανομία και την υποβάθμιση των σπουδών, στρώνοντας το χαλί σε αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά πτυχία τα οποία δε δίνουν διέξοδο στους φοιτητές και αυριανούς επαγγελματίες».

«Θα πας να κουβεντιάσεις με αυτόν που απειλεί να σε πλακώσει στο ξύλο ή με αυτόν που κάθε μέρα πηγαίνει και κλέβει ό,τι υπάρχει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, από υπολογιστές μέχρι και πάσο»; διερωτήθηκε ο κ. Χρηστίδης.