Π. Χρηστίδης: Η πρωτοβουλία «Γέφυρα» παραπέμπει «σε γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα»

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 10:49
-A +A
Π. Χρηστίδης: Η πρωτοβουλία «Γέφυρα» παραπέμπει «σε γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα»

«Όσο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας χτυπήσει, τόσο η δική μας παράταξη δυναμώνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την προσπάθεια συγκρότησης ευρύτερου προοδευτικού μετώπου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που επιχειρεί να κάνει το βλέπουμε να εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με τρόπο τουλάχιστον άκομψο, το έχουμε δει όμως να συμβαίνει και τα τελευταία χρόνια με τρόπο ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με ένα πολιτικό ιδεολογικό πλαίσιο», επισήμανε ο κ. Χρηστίδης, εκτιμώντας πως η χθεσινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας πολιτών «Γέφυρα» παραπέμπει «σε γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα». 

«Δεν είδα κάτι καινούριο χθες, είδα ανθρώπους -οι οποίοι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό-, να μιλάνε με βάση κάποιους ιδεολογικούς όρους, αλλά είδα και τις φωτογραφίες όλων όσων ήταν εκεί. Δεν είδα κανέναν να σφύζει από αισιοδοξία και δυναμική για το εγχείρημα και -αυτό είναι κάτι που επίσης έχει τη σημασία του- είδα ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση ο ένας με τον άλλον στην πολιτική και ιδεολογική τους πορεία, να στέκονται ο ένας πλάι στον άλλον μόνο με το πώς μπορούν να ενισχύσουν τον κ.Τσίπρα», παρατήρησε και διερωτήθηκε: «Τι σχέση έχει ο κ. Παπαχριστόπουλος με τον κ. Βούτση στην ιστορική τους πορεία, τι σχέση μπορεί να έχει ο κ. Ραγκούσης με τον κ. Ζαχαριάδη; Δεν έχουν καμία σχέση, ίσα-ίσα οι συγκρούσεις τους στο παρελθόν είναι πολύ μεγάλες και δε νομίζω ότι αυτές γεφυρώνονται από το κείμενο το οποίο διαβάσαμε».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι «είχαμε πολλά χρόνια να κάνουμε μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη», εκτιμώντας ότι «το κοντράστ των εικόνων που προκύπτει από τις συγκεντρώσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ανά τη χώρα είναι προφανές ότι δείχνει κάτι».

«Έχουμε μια σειρά ενδείξεων όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι κάτι γίνεται στη βάση της παράταξης, η οποία συσπειρώνεται απέναντι σε αυτό το ρεσάλτο, το οποίο προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει να κάνει μόνο με τη βάση και το συναίσθημα, έχει να κάνει και με τις πολιτικές επιλογές που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, η οποία είχε την ευκαιρία της να κάνει τη στροφή στην κεντροαριστερά, δεν την έκανε κι αυτό θα το πληρώσει», εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα