Π. Χρηστίδης: O ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει αυτοκριτική για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018, 14:37
-A +A
Π. Χρηστίδης: O ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει αυτοκριτική για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει

«Πρέπει να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει από εδώ και μπρος. Έχουν πάθει αφωνία για την περίοδο του Καραμανλή και κυβερνάνε με την κ. Παπακώστα και με τον κ. Καμμένο», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι ο κόσμος ξέρει και θυμάται τι έγινε στη χώρα μέχρι το 2004, τι έκανε ο Κώστας Καραμανλής από το 2004 έως το 2009 και ποια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στο αντιμνημόνιο, το οποίο στοίχισε στη χώρα πολλές θυσίες ακόμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει βάλει πλάτη, αντί να απειλεί με κρεμάλες».

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «έκανε την κ. Ζορμπά υπουργό, την κ. Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Σπίρτζη και ξέχασε τα όσα έλεγε η κ. Παπακώστα. Αυτό είναι το ποίημα της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ένα κομμάτι του 2004-2009. Καταλαβαίνουμε και την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να πουν κάποια πράγματα για το ΠΑΣΟΚ.

Για την 3η Σεπτέμβρη 974, 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ο Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε ότι «ήταν μία αυθεντική ιδρυτική διακήρυξη, η οποία εξέφρασε το συναίσθημα των Ελλήνων για μία ειρηνική επανάσταση και που επίσης και σήμερα είναι απαραίτητη για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα».

«Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της προσπάθειας του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα, όμως, στη νέα εποχή οφείλουμε να αλλάξουμε τη σελίδα, με όρους αξιακούς και πολιτικούς. Η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική απελευθέρωση και η λαϊκή κυριαρχία είναι πιο επίκαιρες από ποτέ» πρόσθεσε.

Ο κ. Χρηστίδης προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο, λέγοντας ότι «θα ήθελε να τα λέει τα ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα λέει ο κ. Καμμένος, ο οποίος έλεγε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη».

Όπως ανέφερε, σήμερα η προσπάθεια είναι «οι πολίτες να έρθουν να ξαναδούν το τρένο να μπαίνει στις ράγες. Για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο κόσμος, μπροστά στα 200 χρόνια του ελληνικού κράτους που συμπληρώνονται σε λίγα χρόνια από σήμερα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα