Π. Λάμπρου: Δεν υπερασπιζόμαστε τον Κουφοντίνα, αλλά το κράτος Δικαίου

Π. Λάμπρου: Δεν υπερασπιζόμαστε τον Κουφοντίνα, αλλά το κράτος Δικαίου
Eurokinissi

Για «χτυπήματα κάτω από τη μέση» κάνει λόγο ο Π. Λάμπρου μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το κείμενο στήριξης των «15» σημειώνοντας πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, που τάχθηκαν υπέρ του καταδικασθέντος για την τρομοκρατική δράση της «17 Νοέμβρη», Δ. Κουφοντίνα, δεν υπερασπίζονται «ένα πρόσωπο, αλλά το κράτος Δικαίου. 

Σε ανάρτησή του το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η στάση των «17» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν αφορά την υπεράσπιση ενός προσώπου, αλλά το αυτονόητο: την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, τη νομιμότητα, την ισονομία και τα δικαιώματα, που αφορούν όλους τους κρατούμενους ανεξάρτητα του αδικήματος και της ποινής».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Λάμπρου:

«Η πολιτική σκοπιμότητα και η συνήθης πολιτική αντιπαράθεση με "χτυπήματα κάτω από τη μέση" των γνωστών κύκλων της ΝΔ και των πρόθυμων ΜΜΕ έχουν το όριό τους. Το σχόλιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, δεν αφορά την υπεράσπιση ενός προσώπου, αλλά το αυτονόητο: την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, τη νομιμότητα, την ισονομία και τα δικαιώματα, που αφορούν όλους τους κρατούμενους ανεξάρτητα του αδικήματος και της ποινής. Κάθε άλλη ερμηνεία δεν έχει σχέση με την αλήθεια ούτε φυσικά με τη δική μας πολιτική τοποθέτηση».

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει αν συμφωνεί ή όχι με το συγκεκριμένο κείμενο των 17 στελεχών του.

Η Κουμουνδούρου, με μια λιτή ανακοίνωση, δήλωσε ότι η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα και πως το κράτος Δικαίου ισχύει για όλους.