Ούτε οι Συριζαίοι δεν άντεξαν να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο του ΕΦΚΑ

Ούτε οι Συριζαίοι δεν άντεξαν να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο του ΕΦΚΑ

Με τη γίδα στην πλάτη έπιασε η Νέα Δημοκρατία τον προτεινόμενο για διοικητή του ΕΦΚΑ, Στάθη Μαρίνο, αποδεικνύοντας ότι έδινε δουλειές –μέσω της ΗΔΙΚΑ- στον συνέταιρό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ν. Βούτσης βλέποντας ότι ο διορισμός του ίσως και να μην περνούσε από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής («ναι» με επιφυλάξεις είχαν ψηφίσει η Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο Ν. Φίλης, ο Γ. Βαρεμένος και ο Μ. Μπαλαούρας) αποφάσισε με πρόσχημα την απουσία από την ψηφοφορία της Ε. Καρακώστα (έφυγε δευτερόλεπτα πριν την ψηφοφορία) να διακόψει τη συνεδρίαση και να συνεχιστεί αύριο.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Γ. Βρούτσης αποκάλυπτε το πάρτι των ημετέρων. Ειδικότερα, ο κ. Μαρίνος διατηρούσε, μέχρι χθες(!) όταν και πούλησε τις μετοχές του, εταιρεία υπό την ονομασία Safecape ΕΠΕ. Συνιδιοκτήτης σε αυτήν την εταιρεία ήταν ο Γιώργος Καρκαλής, ο οποίος παράλληλα λάμβανε δουλειές από την ΗΔΙΚΑ στο διάστημα που ο κ. Μαρίνος εργαζόταν σε αυτή. Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης έφερε στο φως μια απόφαση της ΗΔΙΚΑ, με προχθεσινή ημερομηνία, με την οποία ο κ. Καρκαλής έλαβε από την ΗΔΙΚΑ το ποσό των 20.000 ευρώ ως αμοιβή για την εργασία που προσέφερε.

 «Ο κ. Καρκαλής  ήταν συνεταίρος μου πράγματι μέχρι χθες και ταυτόχρονα ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ πετυχημένος developer. Έχουμε λίγο κόσμο που να ξέρει να γράφει software και ο κ. Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν έχει σχέση με το εταιρικό κομμάτι», απάντησε ο κ. Μαρίνος στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ και μάλιστα ομολόγησε ότι σε αυτόν μεταβίβασε τις μετοχές του! Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε  ότι είναι δύο διαφορετικές ιδιότητες αυτή του συνεταίρου και του ελεύθερου επαγγελματία, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη να τον καλεί να μην επιμείνει στο διορισμό του «μετά το θέμα ηθικής τάξεως που τέθηκε». «Διαφωνώ. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ηθικής τάξης», ανταπάντησε ο κ. Μαρίνος.

Η έτερη αποκάλυψη του βουλευτή της, Γιάννης Τραγκάκης ήρθε να συμβάλει στην δημιουργία αρνητικού κλίματος για τον κ. Μαρίνο. «Περάσατε το 2015 ως τεχνικός σύμβουλος Γραμματέα Βουλής και δεν αφήσατε καθόλου καλό όνομα», είπε και λίγο αργότερα εξήγησε ότι ο προτεινόμενος για διοικητής του ΕΦΚΑ είχε καταγγείλει τρεις υπαλλήλους της Βουλής ότι χρησιμοποιούσαν παράνομα τις κάμερες της Βουλής, αλλά αθωώθηκαν στα δικαστήρια.

Αλέξανδρος Διαμάντης