Ουράνιο Τόξο: »Μακεδονική μειονότητα» οι 6.400 ψηφοφόροι

Ουράνιο Τόξο: »Μακεδονική μειονότητα» οι 6.400 ψηφοφόροι

Ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» εγείρει πάλι το κόμμα Ουράνιο Τόξο με δηλώσεις μέλους του σε ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας. Αφορμή αυτήν τη φορά είναι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, όπου το κόμμα Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο συγκέντρωσε 6.412 ψήφους, ή 0,11%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του pressingtv.mk, μέλος του Ουράνιου Τόξου ανέφερε πως ο συγκεκριμένος αριθμός ψήφων ήταν αναμενόμενος αφού σε όλες τις εκλογές παίρνουν πάνω-κάτω τις ίδιες ψήφους. Παράλληλα, τόνισε πως με αυτό το ποσοστό δεν γίνεται να αναδειχθεί εκπρόσωπος του κόμματος στην Ευρωβουλή, ωστόσο το αποτέλεσμα δείχνει στους Ευρωπαίους ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Το Ουράνιο Τόξο χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, η οποία όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «αριθμεί μόλις 1.500 άτομα, εντούτοις η Ελλάδα αξιώνει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της».

«Αν οι 1.500 Έλληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;», υποστηρίζει το Ουράνιο Τόξο, σημειώνοντας ότι η φωνή των «Μακεδόνων» από την Ελλάδα θα πρέπει να ακουστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας.

Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, το Ουράνιο Τόξο συγκέντρωσε 1.113 ψήφους στον νομό Φλώρινας, 1.098 ψήφους στην Αττική, 461 ψήφους στον νομό Πέλλας, 228 στον νομό Κοζάνης και 218 στην Α΄ Θεσσαλονίκης.