Οταν τα τρολς «υποκλίνονται» σε… βουλευτές

Οταν τα τρολς «υποκλίνονται» σε… βουλευτές

Μετά την θεωρία του Γ. Κυρίτση περί «υποκαταμέτρησης» των κρουσμάτων και αιχμών για τους επιστήμονες και την κάλυψη που προσφέρουν στην κυβέρνηση, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του Γιάνη Βαρουφάκη, Κρίτων Αρσένης θέτοντας το ερώτημα «αποκρύπτουν θανάτους από κορονοιό;». Τα τρόλς του διαδικτύου και οι συνωμοσιολόγοι βρήκαν τον ηγέτη τους…

Ο Κρίτων Αρσένης είναι μια από τις ανακαλύψεις του Γιώργου Παπανδρέου. Τον διόρισε ευρωβουλευτή το 2009 (την εποχή που οι ευρωβουλευτές διορίζονταν και δεν ψηφίζονταν). Είχαν προηγηθεί η ανακάλυψη του Γιάννη Ραγκούση και άλλων στελεχών που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κρίτων Αρσένης έκανε και αυτός ένα πέρασμα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί, ενώ ήταν εκ των πρωτεργατών του πολέμου κατά της «μικρής» ΔΕΗ υποστηρίζοντας μάλιστα πως θα οδηγούσε σε ιδιωτικοποίηση και του… νερού.

Στη θητεία του στην Ευρωβουλή μετατράπηκε σε πολέμιο των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα υπερασπιζόμενος τις… φάλαινες του Ιονίου και Αιγαίου πελάγους.

Σε σημείο μάλιστα που ο τότε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης είχε αναγκαστεί να εκδώσει μια ανακοίνωσε στην οποία ανέφερε «ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».

Επανήλθε στο προσκήνιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη και εξελέγη βουλευτής με το ΜεΡΑ25.

Βασικές του παρεμβάσεις. Η προσφυγή που κατέθεσε τον Δεκέμβριο κατά του έργου στο Ελληνικό σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει τη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας. Και φυσικά η πρόταση του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας μία «αλλοδαπή μετανάστρια» για λόγους όπως είχε πει... συμβολικούς.

«Αλησμόνητη» στα κοινοβουλευτικά χρονικά έμεινε και η επίκαιρη ερώτηση που ζητούσε από τον υπουργό Εσωτερικών της... Κύπρου τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών στο ΧΥΤΑ Φυλής, αντί να την απευθύνει στον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πλέον το… τερμάτισε

Αυτή τη φορά όμως το τερμάτισε. Με μια μακροσκελή ανάρτηση ο Βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωπος αυτών που τον ψήφισαν, έθεσε το ερώτημα αν η κυβέρνηση κρύβει τους νεκρούς από τον κορονοιό.

Τουλάχιστον ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης είχε μιλήσει για «υποκαταμέτρηση» κρουσμάτων αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επιστήμονες καλύπτουν την κυβέρνηση για να δείξει ότι το έργο της έχει αποτέλεσμα

Το «αθώο» ερώτημα που έθεσε ο Κρίτων Αρσένης έχει τη μορφή καταγγελίας. Και έλαβε ως αφορμή το θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα. Μάλιστα στο κείμενο του έκανε λόγο για παρεμβάσεις ώστε να μη γίνει νεκροψία.

Ένα κείμενο ωδή στη συνωμοσιολογία. Ωδή στις θεωρίες των τρολς. Και των απανταχού υποστηρικτών της θεωρίας πως μας ψεκάζουν. Και πάνω από όλα ένα κείμενο που του προσέφερε την απαραίτητη προβολή.

Τι και αν τον διέψευσε ο αδελφός της Χαράς Τζαναβάρα, τι και αν καταδίκασαν την ανάρτησή του γιατροί του ΕΔΟΕΑΠ, στελέχη της εφημερίδας που εργαζόταν η θανούσα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και πλήθος πολιτών μέσω των σόσιαλ μίντια.

Πέτυχε να κερδίσει λίγη δημοσιότητα απευθυνόμενος σε εκείνη την ομάδα των πολιτών που το Σαββατοκύριακο πήγε εκδρομή κινούμενη ως "βόμβα διασποράς" του ιού ή έκανε βόλτες, πάρτυ και οτιδήποτε θεωρήθηκε ως «αντίσταση κατά του κράτους».

Αλλά τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει από έναν βουλευτή του κόμματος ο πρόεδρος του οποίου πρότεινε για πρόεδρος της Δημοκρατίας τη μητέρα του Παύλου Φύσσα χωρίς καν να τη ρωτήσει ; Από έναν βουλευτή που την ώρα που πεθαίνει κόσμος εξ αιτίας του κορονοιού καλούσε να μείνουμε σπίτι για να ακούσουμε τις παράνομες ηχογραφημένες συνομιλίες του αρχηγού του από τα eurogroup στα οποία συμμετείχε το εξάμηνο του 2015 ;

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κρίτωνα Αρσένη

«Αποκρύπτουν θανάτους από Κορωνοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορωνοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία»