Όταν ο Τσίπρας ανακοίνωνε τον Ειδικό Λογαριασμό που δεν άνοιξε ποτέ

Όταν ο Τσίπρας ανακοίνωνε τον Ειδικό Λογαριασμό που δεν άνοιξε ποτέ

Ήταν 7 Μαΐου, λίγο πριν τις εκλογές όταν ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Ζάππειο παρουσία του Οικονομικού Επιτελείου της τότε κυβέρνησης, δήλωνε ότι άνοιξε Ειδικό Λογαριαμσμό, κάτι που δεν έγινε ποτέ. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Σήμερα έδωσα εντολή και ανοίξαμε έναν Ειδικό Λογαριασμό, έναν Escrow Account (Ανοικτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός), στον οποίο θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες 5,550 δις ευρώ. Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο 3% του Α.Ε.Π. και κατατίθενται ως επιπλέον εγγύηση έναντι των δανειστών μας για τα επόμενα 3 χρόνια, δηλαδή 2020, 2021, 2022. Εγγύηση ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν τα χρήματα που αναλογούν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουμε συμφωνήσει ως το 2022, δηλαδή στα 3,5%».

O Ειδικός Λογαριασμός που προανήγγειλε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανοίχτηκε ποτέ αν και τον επικαλείται διαρκώς. Και την ίδια στιγμή κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαπατά τους πολίτες αν και εφαρμόζει το προεκλογικό της πρόγραμμα ειδικά ως προς το θέμα της μείωσης των φόρων και των εισφορών.