Όταν και ο Καμμένος «καίει» την Novartis

Όταν και ο Καμμένος «καίει» την Novartis

Του Σάκη Μουμτζή

Προχθές στην βουλή ο Π. Καμμένος έριξε την ρουκέτα του εκεί που πονά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην υπόθεση της Novartis στην οποίαν είχε επενδύσει πολιτικά.

Μετά την κυρία Ράικου που αποκάλυψε το σύστημα Ρασπούτιν το οποίο καταδυναστεύει την Ελληνική Δικαιοσύνη, ήρθε και ο κ. Μανιαδάκης με τις γνωστές δηλώσεις του που έδωσε νέο πλήγμα στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Την χαριστική βολή φαίνεται πως την έδωσε ο Π. Καμμένος που μίλησε ευθέως για παρεμβάσεις της πρωθυπουργικού συμβούλου σε δικαστές για την υπόθεση αυτή.

Είναι προφανές πως ο Π. Καμμένος γνωρίζει πολλά για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, γιατί ήταν ο μοναδικός συνεταίρος. Εννοείται πως και οι Συριζαίοι γνωρίζουν και αυτοί πολλά για τα όσα έκανε ο Πάνος. Υπάρχει όμως μια διαφορά.

Ο Καμμένος είναι ένα πληγωμένο θηρίο, που αγωνίζεται να επιβιώσει πολιτικά και με δεδομένο τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, είναι απρόβλεπτος. Κυριαρχείται αυτήν την στιγμή από το «αποθανέτω μετά των αλλοφύλων».

Ουσιαστικά, με την προχθεσινή του δήλωση στην βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρωθυπουργό πως καταλύει το Σύνταγμα. Πως διαπράττει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, όπως είχε στοιχειοθετήσει πριν από λίγες ημέρες και ο Ε.Βενιζέλος.

Γιατί αυτό ακριβώς γίνεται. Μια πρωθυπουργική σύμβουλος – φορέας της εκτελεστικής εξουσίας — πιέζει και υποδεικνύει σε δικαστές –που είναι οι εκφραστές της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης— τι να πράξουν. Τι να πράξουν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τους πολιτικούς σχεδιασμούς της, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ηθική και η πολιτική εξόντωση των κορυφαίων αντιπάλων της. Δεν είναι τυχαίο που τρεις ανώτατοι εισαγγελείς παραιτήθηκαν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι εμπνευστές της υπόθεσης Novartis βρίσκονται σε ένα προφανές πολιτικό και δικαστικό αδιέξοδο. Αποδείξεις χρηματισμού πολιτικών προσώπων δεν υπάρχουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν «καεί». Όμως αυτή η υπόθεση κάπως θα πρέπει να τερματιστεί, γιατί διαφορετικά το πλήγμα θα το δεχθεί η κυβέρνηση και όχι οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Σε αυτήν την φάση βρισκόμαστε σήμερα.

Από την άλλη μεριά τα θύματα της συνωμοσίας δεν είναι τυχαία πρόσωπα. Είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κεντρικός τραπεζίτης και εφτά πρώην υπουργοί. Μερικοί από αυτούς διαθέτουν σημαντική πολιτική ισχύ και υψηλού επιπέδου νομική εκπροσώπηση.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση πολύ σύντομα θα βρεθούν προ των ποινικών τους ευθυνών και μαζί τους και ο αρχισυνωμότης. Και ήδη το γνωρίζουν.

Μάλλον στο Μέγαρο Μαξίμου, υποεκτίμησαν την αντίδραση του Π. Καμμένου στην εκπαραθύρωση του από την κυβέρνηση. Πίστεψαν πως τον ελέγχουν. Δεν αντιλήφθηκαν, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, πως η συγκολλητική ουσία που τους ένωνε ήταν η εξουσία. Και όταν ο Πάνος την έχασε άρχισε να πυροβολεί ασταμάτητα. Και όλα δείχνουν πως είμαστε ακόμα στην αρχή.

Φαίνεται πως στο τέλος η συνωμοσία της Novartis θα αποτελέσει μια σημαντική πολιτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι συνωμότες θα ανοίξουν, οσονούπω, λογαριασμούς με την Ελληνική Δικαιοσύνη.