Όσοι επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες

Όσοι επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μήνυμα σε όσους παρουσιάζουν τη ΝΔ ως «σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο» και «θα φέρει τον κοινωνικό μεσαίωνα», έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Όσοι επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του προς τις παραγωγικές τάξεις στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «διαπιστώνω από τους πολιτικούς μας αντιπάλους μια απελπισμένη προσπάθεια να παρουσιάσουν ως σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο που θα φέρει τον κοινωνικό μεσαίωνα που θα τιμωρήσει τον κόσμο» και επισήμανε πως «η ΝΔ είναι το λαϊκό κόμμα, η ελπίδα νικάει πάντοτε το φόβο και αυτοί που επενδύουν στον φόβο θα πάρουν την απάντηση στην κάλπη. Θα είναι η ελπίδα της αλήθειας όχι της ψεύτικης ελπίδας».

«Η ελπίδα, όμως, δεν θα είναι μια ελπίδα φρούδων υποσχέσεων αλλά θα είναι η ελπίδα της αλήθειας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζοντας έτσι εμμέσως ότι η λέξη «ελπίδα» κακοποιήθηκε το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών. «Αυτά τα τριάμισι χρόνια, από τότε που έγινα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτεύτηκα λέγοντας πάντα την αλήθεια», σημείωσε.

«Είδατε αυτό που έγινε στη Βουλή ότι αυτοί που επικαλούνται το καινούργιο αποδείχθηκαν πολύ χειρότεροι από τους παλιούς», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών τονίζοντας: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως ΝΔ κερδίσαμε 12 από τις 13 περιφέρειες όμως το γαλάζιο που βάφτηκε ο χάρτης είναι το γαλάζιο της πατρίδας. Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

«Ο ελληνικός λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Απέδειξε ότι το κεφάλαιο της κρίσης, της οργής, του θυμού, φτάνει στο τέλος του. Και η νέα φωτεινή Ελλάδα που ανατέλλει -και πιστεύω θα ανατείλει με πολύ μεγάλη ένταση το πρωί της 8ης Ιουλίου- θα είναι μια Ελλάδα στην οποία θα χωράνε όλοι, θα είναι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της σκληρής δουλειάς, της εμπιστοσύνης, μια Ελλάδα η οποία θα μπορέσει, επιτέλους, να μας αφήσει να ξεδιπλώσουμε το πολύ μεγάλο ταλέντο το οποίο έχουμε μέσα μας ως λαός και η οποία θα αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν με πρώτο αυτό της υπερφορολόγησης.

«Στο δικό μας το μυαλό η επιχειρηματικότητα συνδέεται με την ικανοποίηση των εργαζομένων. Για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους. Ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα,  καινοτομία, συνέργειες και εκπαίδευση αποτελούν τους  πυλώνες της τουριστικής πολιτικής μας.  Θα διατηρήσουμε το ΦΠΑ 6% στα φάρμακα. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, γιατί ακούω την fake προπαγάνδα», επεσήμανε.

«Χρειάζονται προσλήψεις απαιτούνται. Δεν είναι ποσοτικό το θέμα είναι ποιοτικό», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεση του να στηρίξει την ανάπτυξη του τουρισμού με μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας και τα κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων ενώ αναφέρθηκε επίσης στα έργα υποδομής που απαιτούνται.

Εξήγγειλε μάλιστα την ίδρυση σχολής τουριστικών δεξιοτήτων που θα προσφέρει ξενόγλωσσα μαθήματα και θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, όμως αυτό θα γίνει, όπως τόνισε, με προτεραιότητα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα της Υγείας.

 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Κέντρο φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση «Ελπίδα» όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για την λειτουργία του. 

Μητσοτάκης: «Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι»

Νωρίτερα, μήνυμα ενότητας έστειλε μόλις έφτασε στη Ρόδο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από κατοίκους του νησιού καθώς περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Ένας Ροδίτης μάλιστα έδειξε στον κ. Μητσοτάκη το τατουάζ του με τον πυρσό της ΝΔ.

Στην παλιά πόλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση με νέους, άκουσε τα προβλήματα τους και επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία εφόσον την εμπιστευθούν με την ψήφο τους: «λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο κράτος είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ειδική αναφορά στους νέους, που τίμησαν τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία μας. Γιατί αυτή η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία, γιατί για τη νέα γενιά δουλεύουμε, γι' αυτά τα παιδιά, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, να έχουν δουλειές, για να γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίς το πρωί είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και το νέο Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη τους οποίους συνεχάρη για την εκλογική τους επιτυχία, τους διαβεβαίωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, ήταν, είναι και θα είναι κοντά στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεύτερου και πρώτου βαθμού»

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Εισπράττω και εδώ στην Ρόδο έναν ισχυρό αέρα πολιτικής αλλαγής όπως συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα»

Και συμπλήρωσε: «δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω κατά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να βρεθώ, για άλλη μια φορά, στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα που τόσο αγαπώ, και να εισπράξω και εδώ αυτόν τον δυνατό αέρα της πολιτικής αλλαγής ο οποίος φυσάει πια σε όλη τη χώρα».

Παράλληλα, τόνισε πως «η ΝΔ έχει συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης από το οποίο δεν περισσεύει κανένας» και επισήμανε ότι «το μήνυμά μου από την Ρόδο είναι ένα μήνυμα ενότητας. Είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι».

Εν συνεχεία υπογράμμισε πως «οι Έλληνες αναζητούν μια τολμηρή φυγή στο μέλλον. Αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση», προσθέτοντας ότι μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αναπτύξει το σχέδιό της Νέας Δημοκρατίας «για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για τη μείωση της φορολογίας και για το πώς οι Έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς».

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Καστελόριζο, όπου και θα διανυκτερεύσει.

 

Φωτογραφία intime news