Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.

Στο πλευρό του είναι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους. Εκτός από την οικογένειά του τον Κυριάκο Μητσοτάκης συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριαδης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας καθώς και οι τρεις αδερφές υου, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα.

Επίσης, η μητέρα της συζύγου του, κ. Ήβη Γόντικα και τρεις επιστήθιοι φίλοι του από το σχολείο. 

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παυλόπουλο έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι, θα ακολουθήσει τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα ορκιστεί την Τρίτη και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη. 

Το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επέδωσε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος και το άρθρο 11 του Κανονισμού της Βουλής, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,

«Αναλαμβάνω την διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε. Γνωρίζω τις δυσκολίες» είπε εχθές ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε σαφές ότι η αλαζονεία και η έπαρση δεν πρόκειται να βρουν θέση στη νέα διακυβέρνηση.