Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Στην ακαδημία Πλάτωνος πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Πρόκειται για την πρώτη ορκωμοσία δημάρχου της Αθήνας εκτός δημαρχιακού μεγάρου και πλήθος κόσμους παρευρέθηκε προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή.

Εξηγώντας την απόφασή του να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία στην ακαδημία Πλάτωνος ο κ. Μπακογιάννης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει: «Ορκωμοσία σε έναν χώρο που συμβολίζει τον ιστορικό πλούτο της Αθήνας και το πέρασμά της σε μία νέα εποχή».

 

Στην ομιλία του, μετά την τελετή, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι «θα είναι δήμαρχος όλης των συνοικιών της Αθήνας και όλων των Αθηναίων, χωρίς αποκλεισμούς», σύμφωνα με το ΣΚΑΙ. 

«Όσο υπερήφανους μας κάνει το ιστορικό παρελθόν της Αθήνας, τόσο μας στεναχωρεί το παρόν της» τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων και ανέφερε πως «η Αθήνα είναι και οι εγκαταλελειμμένες και παραμελημένες γειτονιές της. Είναι οι άνθρωποί της που αισθάνονται ξεχασμένοι και αόρατοι».

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς» πρόσθεσε.