ΟΝΝΕΔ: Συζήτηση για εστίαση και εμπόριο με Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Μπρατάκο

ΟΝΝΕΔ: Συζήτηση για εστίαση και εμπόριο με Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Μπρατάκο

Μια συζήτηση για την εστίαση και το εμπόριο στην οποία συμμετείχαν  επαγγελματίες και απασχολούμενοι στο χώρο της εστίασης και του εμπορίου από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης με κεντρικούς προσκεκλημένους τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο, πραγματοποιήθηκε από την ΟΝΝΕΔ.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία της χώρας, απάντησαν στις ερωτήσεις των νέων που εργάζονται στο χώρο της εστίασης και του εμπορίου και συνομίλησαν μαζί τους για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, για το άνοιγμα των επιμέρους κλάδων και για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και απασχολούμενων στους συγκεκριμένους κλάδους.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά να ερχόμαστε σε επαφή με τους νέους ανθρώπους και θέλω να συγχαρώ την ΟΝΝΕΔ για την παρουσία της αυτή τη χρονιά, που όχι μόνο δεν πήγε πίσω αλλά πολλαπλασιάστηκε σύμφωνα με τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών. Στο σχέδιο που έχουμε για το σταδιακό άνοιγμα προηγείται το εμπόριο και έπεται η εστίαση. Στόχος μας είναι να κάνουμε γιορτές με ανοιχτή εστίαση, πάντοτε σύμφωνα όμως με τα επιδημολογικά δεδομένα και τις οδηγίες των ειδικών».

Σε ερώτηση υπαλλήλου καταστήματος εστίασης για τις αποζημιώσεις, ο Υπουργός ανέφερε: «Κάθε μήνα που μένει κλειστός ένας κλάδος με κρατική απόφαση, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν κανονικά τα επιδόματά τους και αυτό θα το στηρίξουμε για όσους μήνες χρειαστεί», ενώ πρόσθεσε πως «Η έλευση του εμβολίου σίγουρα θα βοηθήσει στη μείωση της μεγάλης πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ, όμως μέχρι τότε πρόκειται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Ακόμη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρόταση ενός ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος δήλωσε: «Θέλω από το βήμα που μου δόθηκε να συγχαρώ τον πρόεδρο Παύλο Μαρινάκη και όλη τη διοίκηση της ΟΝΝΕΔ για την αδιάκοπη δουλειά και τις σύγχρονες δράσεις που έχετε πραγματοποιήσει όλους αυτούς τους μήνες, οι οποίες αφορούν κάθε νέο άνθρωπο στην Ελλάδα. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που διανύουμε, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα, επιδεικνύοντας ετοιμότητα, στα βήματα της Κυβέρνησης, αλλά συγχρόνως να θέσουμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα με το βλέμμα στραμμένο στην έξοδο από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση και τα χρόνια ευημερίας που θα την ακολουθήσουν».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσία τους, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όλες αυτές οι συζητήσεις, εκτός από χρήσιμα συμπεράσματα βγάζουν προς τα έξω και την πραγματική εικόνα της ΟΝΝΕΔ. Η ΟΝΝΕΔ αποτελείται από νέους με σπουδές, από νέους της αγοράς εργασίας που έχουν τις ίδιες αγωνίες με εκείνες που έχουν όλοι οι νέοι που ζουν σε αυτή τη χώρα. Αν θέλουμε να λύσουμε προβλήματα, οφείλουμε να καταλάβουμε σε ποια εποχή ζούμε και αυτό είναι κάτι το οποίο, τουλάχιστον εμείς, το έχουμε καταλάβει. Είμαστε όλοι ένας από όλους».

Το βίντεο με τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης