ΟΝΝΕΔ: «Το σχολείο που θες»

ΟΝΝΕΔ: «Το σχολείο που θες»

«Το σχολείο που θες» είναι η νέα καμπάνια που ξεκινάει για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με τη ΜΑΚΙ. 

Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι μέσα από ανοιχτή συμμετοχική διαβούλευση, σε επαφή με φορείς της πολιτείας αλλά και συναντήσεις με τους ίδιους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ανά την επικράτεια, να δημιουργηθεί μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τις δύο αυτές εκπαιδευτικές βαθμίδες.

«Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια πρόταση-τομή για ένα τμήμα της Παιδείας το οποίο λιμνάζει τις τελευταίες δεκαετίες, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να μιλήσουν για το σχολείο που θέλουν, αλλά και να το αποκτήσουν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, όπου προστίθεται ότι «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να απεικονίσουμε με την πρότασή μας ένα σχολείο το οποίο θα πλησιάσει τα σύγχρονα πρότυπα της εκπαίδευσης βασισμένο στον εθελοντισμό, τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών, τις ψηφιακές δεξιότητες, την ουσιαστική γνώση και όχι τη στείρα αποστήθιση».

Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, και με την καταγραφή των αποτελεσμάτων της θα κορυφωθεί σε μια παρουσίαση εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.