Ομοβροντία πυρών κατά Αλ. Τσίπρα από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων

Ομοβροντία πυρών κατά Αλ. Τσίπρα από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τις θέσεις που διατύπωσε σε μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εξαπέλυσαν τα κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος της αντιπολίτευσης, ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΚΚΕ.

Η ΝΔ εστίασε την κριτική της στις υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αλλά και την στάση που κράτησε όταν ρωτήθηκε για το αν γνώριζε το βράδυ της καταστροφής στο Μάτι για την ύπαρξη νεκρών. «Δεν είχε το θάρρος να απαντήσει» σημείωσε η ΝΔ και επισήμανε πως «απέδειξε ότι εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος, είναι θρασύς στα ψέματα και δειλός στην αλήθεια».

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας συνέχισε μονότονα σήμερα να παρουσιάζει εικονική πραγματικότητα για την χώρα», επισημαίνοντας πως «τίποτε το καινούργιο, μόνο τα γνωστά ψέματα που με άνεση εκστομίζει».  Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ «ίσως το μόνο αξιοσημείωτο με τις αναφορές του για τις εκλογές, είναι ότι επιτέλους κατάλαβε ότι ο χρόνος της κυβέρνησής του τελειώνει».

Ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ξεπέρασε κάθε μέτρο παροχολογίας, επισημαίνοντας ότι «θα περίμενε κανείς ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί, εμμέσως έστω, για τα ψέματά του και να μιλήσει με ωριμότητα για τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας», ενώ παρατήρησε ότι όχι μόνο δεν παραδέχθηκε ούτε ένα λάθος αλλά «και εκφώνησε... τις παροχές του '19, του '20, του '21! Τις παροχές και του επόμενου πρωθυπουργού!»

Η ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της  τόνισε ότι «στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας πίσω από μια επιφανειακή δημοκρατικότητα επιχείρησε να κρύψει τον προσωπικό και κυβερνητικό αυταρχισμό του» και προσέθεσε ότι «για την ονομασία των Σκοπίων δήλωσε ότι κατανοεί όσους έχουν αντίθετη άποψη, αλλά ο ίδιος θα προχωρήσει με το ζόρι στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών».

και κατέληξε: «Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με τον απλό κόσμο και όσο παραμένει στην εξουσία καταστρέφει την χώρα και τον εαυτό του».

 

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σημείωσε σε ανακοίνωσή του πως «η ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ θα μπορούσε να είχε τίτλο «τα μνημόνια τώρα δικαιώνονται» και επισήμανε ότι «όλα τα υπόλοιπα, που περιέχονται στις βαρύγδουπες εξαγγελίες, αποδείχτηκαν άνθρακες», εκφράζοντας τη βεβαιότητα για το θέμα των παροχών ότι θα είναι «ψίχουλα -κι αυτά σε βάθος τετραετίας- τα οποία θα εξανεμιστούν και με το παραπάνω από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, αλλά και από τα άλλα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση».