Ολοκληρώθηκε το 5ο Συνέδριο της Δράσης

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, 09:37
-A +A
Ολοκληρώθηκε το 5ο Συνέδριο της Δράσης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου της Δράσης στο ξενοδοχείο WyndhamGrand στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα με τις τοποθετήσεις των ομιλητών του 5ου συνεδρίου.

Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν βαρύ τίμημα επεσήμανε ο επικεφαλής της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και τι χρειάζεται ώστε να επανέλθει η ελπίδα στους Έλληνες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την τοποθέτησή του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση ενώ τόνισε την ανάγκη αναζήτησης διευρυμένων συμμαχιών.

Στη μεγάλη μάχη του Φιλελευθερισμού θα είμαστε μαζί, ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος σημείωσε πως ο μεγαλύτερος κοινός εχθρός είναι το κομματικό κράτος. 

Το λαϊκισμό περιέγραψε ως τον βασικό πολιτικό εχθρό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εκπροσωπώντας τη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στο 5ο συνέδριο της Δράσης. 

Νωρίτερα, έγιναν οι πρώτες αρχαιρεσίες για τα διαδικαστικά, ενώ υπήρξε και πρόταση να μειωθούν οι αντιπρόεδροι του κόμματος από τρεις που είναι σήμερα σε έναν, κάτι που τελικώς δεν πέρασε από τους συνέδρους. Έτσι η Δράση θα συνεχίσει με τρεις αντιπρόεδρος.

Η Δράση είναι ίσως το μόνο κόμμα του κεντρώου χώρου που κατάφερε να λειτουργεί με καταστατικό, Συνέδρια και όργανα, τακτική παρουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις για μια ολόκληρη δεκαετία, χωρίς να έχει μπει στη Βουλή και άρα να απολαμβάνει τα σχετικά προνόμια/χρηματοδοτήσεις, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία της.

Η Δράση επέλεξε εδώ και δύο χρόνια να στηρίξει, όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία και να συνεισφέρει ταυτόχρονα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων των κόμματων, φορέων και προσωπικοτήτων που ανήκουν στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και πραγματικά προοδευτικό χώρο, για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών του 2019.  

theodorakis

Αυτό το χαρακτήρα έχει η επιλογή του θέματος του Συνεδρίου «Για μια ανοικτή κοινωνία, στους θεσμούς, στην παιδεία, στη δημιουργία» και η επιλογή των ομιλητών μεταξύ των οποίων είναι ο ιδρυτής της Δράσης Στέφανος Μάνος, ο Πρόεδρός της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ως εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής, η Άννα Διαμαντοπούλου κα.

Το Συνέδριο είναι ανοικτό σε όλες τις προσωπικότητες και τους απλούς πολίτες του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου, που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 10/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα