Όλ. Κεφαλογιάννη: Κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί ερήμην των τοπικών κοινωνιών

Όλ. Κεφαλογιάννη: Κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί ερήμην των τοπικών κοινωνιών

«Κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί αυθαίρετα και ερήμην των τοπικών κοινωνιών, ναρκοθετώντας την υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης της περιοχής» σημείωσε μεταξύ άλλων η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει ως αρχαιολογικό χώρο τον Δήμο Πειραιά και την περιοχή “Καστράκι” του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των δημοτικών αρχών του Πειραιά, του ΟΛΠ και των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων για το ενδεχόμενο κήρυξης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής “Καστράκι” του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού οφείλει να γνωρίζει ότι ανάλογης έκτασης πρωτοβουλίες δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται χωρίς να προηγείται διαβούλευση του Υπουργείου με όλους τους φορείς της πόλης.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να μας απαντήσει εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων με το ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί αυθαίρετα και ερήμην των τοπικών κοινωνιών, ναρκοθετώντας την υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης της περιοχής».