Όλ. Κεφαλογιάννη: «Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης»

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, 08:53 - Τελευταία ενημέρωση: 11:32
-A +A
Όλ. Κεφαλογιάννη: «Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης»

Την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες, όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης, όλα όσα υποτίθεται πως αποστρέφεται» εκφράζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χωρίς λαϊκίστικες κορώνες, με μοναδικό γνώμονα τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου» θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός του σπιράλ της κρίσης.

Σημειώνει δε ότι ο κ. Τσίπρας «είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός, κι όμως στη ΔΕΘ δεν είχε μία πρόταση για το αύριο της χώρας. Η ομιλία του ήταν χωρίς όραμα, μια άνευρη συρραφή παλαιών προτάσεων» και επισημαίνει ότι  κινήθηκε στο γνωστό του μοτίβο. Αυτό της διγλωσσίας.

«Την ίδια ώρα που επιχειρεί να οικοδομήσει ένα αφήγημα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, δίνει δημόσιους όρκους πίστης στα ασφυκτικά μέτρα που ο ίδιος επέβαλε στην ελληνική κοινωνία. Η υπερφορολόγηση, οι περικοπές συντάξεων έχουν τη δική του υπογραφή», υπενθυμίζει.

Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων η κ. Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι αντιστέκεται σε όσα ο ίδιος ψήφισε» και καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για ακύρωση και όχι αναστολή των μειώσεων.

Ερωτηθείσα γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κεφαλογιάννη απαντά λέγοντας: «Γιατί ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κριθεί» και εξηγεί ότι «οι πολίτες γνωρίζουν και θα επιλέξουν αυτόν που καταθέτει πλήρες και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα, που έχει αξιοπιστία, που επιδιώκει τη σύνθεση και τη συμπόρευση αντί του διχασμού, που έχει όραμα για το αύριο της χώρας και δεν αναμασά παρωχημένες ιδέες περασμένων δεκαετιών».

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, υποστηρίζει, στη συνέντευξή της ότι «σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά» και ξεκαθαρίζει ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί από τη ΝΔ στη Βουλή».

Τέλος, σχολιάζοντας την αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη η κ. Κεφαλογιάννη εκφράζει την ανησυχία της και δηλώνει ότι «ο κίνδυνος είναι παντού και δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε» για αυτό και προτρέπει «στις ευρωεκλογές να ψηφίσουμε με λογική, χωρίς θυμό και χωρίς να παρασυρθούμε από τα εύκολα λόγια των λαϊκιστών».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα