Ολ. Γεροβασίλη: Θεωρούμε σωστό το πλαίσιο για το άσυλο...

Ολ. Γεροβασίλη: Θεωρούμε σωστό το πλαίσιο για το άσυλο...

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μπορεί οι συνήθεις μπαχαλάκηδες να εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το άσυλο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει στην ανάγκη ύπαρξής του! Και μάλιστα, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε, μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπουλού, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο «δεν είναι αυτό που μας δημιουργεί το πρόβλημα». Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η κατάργηση του παλαιοτέρα δεν έλυσε τα προβλήματα, υπενθυμίζοντας ότι τότε σχηματίστηκαν πολλές δικογραφίες για ναρκωτικά.

Πάντως, τόνισε ότι για κακουργήματα και εγκλήματα κατά ζωής αυτεπαγγέλτως η αστυνομία έχει την δυνατότητα να παρέμβασης, ενώ για τα πλημμελήματα αποφασίζει η αρμόδια Επιτροπή την είσοδο της Αστυνομίας.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε το νόμο», επισήμανε ο αρμόδια Υπουργός και πρόσθεσε ότι «η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την κατασταλτική δράση της αστυνομίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε μεθοδικά τα προβλήματα αυτά. Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα καθεστώς ασφάλειας και ελευθερίας διακίνησης ιδεών».