Όλ. Γεροβασίλη: Μειώθηκε η εγκληματικότητα με βάση τον ετήσιο μέσο όρο της τετραετίας

Όλ. Γεροβασίλη: Μειώθηκε η εγκληματικότητα με βάση τον ετήσιο μέσο όρο της τετραετίας

Ο ετήσιος μέσος όρος της τελευταίας τετραετίας, σε σύγκριση με την προηγούμενη τετραετία, δείχνει μείωση 43% στις ανθρωποκτονίες, μείωση 17% στις ληστείες και μείωση 9% στις κλοπές και διαρρήξεις, υποστήριξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα τελευταία αλλεπάλληλα περιστατικά βίας και ανομίας. 

Απαντώντας στην κριτική που τις ασκείται για την έξαρση της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα για τις επιθέσεις στα πανεπιστήμια, στους αστυνομικούς, σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, σε επιχειρήσεις κ.ο.κ. η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «υπάρχει μια νέα πραγματικότητα, η οποία, στην καθημερινότητα των πολιτών, «μεταφράζεται» ως εξής: «Η πολιτική μας άρχισε να αποδίδει αναπτυξιακούς καρπούς κι οι πολίτες το διαπιστώνουν, όλο και περισσότερο, στην καθημερινότητά τους».

Στην κριτική ότι τα θέματα ασφάλειας αποτελούν αχίλλειο πτέρνα για την κυβέρνηση, η αρμόδια υπουργός υπενθυμίζει ότι «ο ετήσιος μέσος όρος της τελευταίας τετραετίας σε σύγκριση με την προηγούμενη που κυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δείχνει μείωση 43% στις ανθρωποκτονίες, μείωση 17% στις ληστείες και μείωση 9% στις κλοπές και διαρρήξεις».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση επισημαίνει ότι για πρώτη φορά δημιουργείται στην Ελληνική Αστυνομία οργανωτική δομή για τη συντονισμένη αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης που ασκεί σκληρή κριτική για το θέμα της ασφάλειας, υποστήριξε ότι γίνεται για να αποκομίσει εκλογικά κέρδη. «Συνειδητά επενδύουν στο φόβο και την ανασφάλεια του πολίτη. Θεωρώντας, αναίτια και λαθεμένα, πως η συζήτηση για την ασφάλεια αποτελεί προνομιακό τους πεδίο. Η πραγματικότητα διαψεύδει τη ΝΔ, καθώς η τάση είναι πτωτική στις βασικές κατηγορίες αδικημάτων», ισχυρίστηκε.

«Γίνονται στοχευμένες, μεθοδικές επιχειρήσεις για να περιοριστεί το έγκλημα σε κάθε επίπεδο. Βεβαίως και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με την παραβατικότητα, όπως πάντοτε υπήρχαν, όπως υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες», ανέφερε ακόμα και χαρακτήρισε την Ελλάδα ασφαλή προορισμό.