Ολ. Γεροβασίλη για τα δακρυγόνα στη ΔΕΘ: Επιδίωξη μας ήταν η διασφάλιση των διαδηλωτών

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, 11:59 - Τελευταία ενημέρωση: 13:49
-A +A
Ολ. Γεροβασίλη για τα δακρυγόνα στη ΔΕΘ: Επιδίωξη μας ήταν η διασφάλιση των διαδηλωτών

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ερωτηθείσα αν υπήρξε «υπερβολή» στη ρίψη δακρυγόνων στις διαδηλώσεις, απάντησε ότι «βασική επιδίωξη μας ήταν η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώσουν», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «είδατε, όμως, όλοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας ομάδας διαδηλωτών και μέσων ενημέρωσης που προετοίμαζαν από καιρό κλίμα σύγκρουσης και χάους».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε ότι αποτελεί στοίχημα τόσο το να εργαστεί «αποτελεσματικά για την ασφάλεια και την προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», όσο και το να συνεχίσει «με επιτυχία την παρακαταθήκη της εξαιρετικής δουλειάς του κ. Τόσκα».

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε επίσης, ότι «αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι δεσμεύσεις και θα γίνουν πράξη», εκτίμησε ότι η ΝΔ «είναι σε κατάσταση πανικού» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων και να μην περιορίζεται στην ευκολία να τάζει γενικώς και αορίστως» και να «πει καθαρά ποια μέτρα προτίθεται να καταργήσει εάν ποτέ γίνει κυβέρνηση», μια μέρα μετά τα σαφή μέτρα που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του, στη ΔΕΘ.

Εκτιμά ότι «το κλίμα στην κοινωνία είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας «όσο υπήρχαν μνημόνια, η αξιωματική αντιπολίτευση τα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι για να καλλιεργεί φόβο και μιζέρια στο λαό. Οι πολίτες κρίνουν και πλέον μπορούν να συγκρίνουν. Η εποχή των Μαυρογιαλούρων, αυτών που έριξαν τη χώρα στα βράχια, έχει παρέλθει».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ με γνωστή τη θέση του κυβερνητικού εταίρου, εξέφρασε την βεβαιότητα «όπως τα τρία προηγούμενα χρόνια, επιλέγει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας».

Τέλος, βάσει της εμπειρίας της ως υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είπε ότι το Δημόσιο εξακολουθεί να έχει σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ωστόσο «οι δημοσιονομικές δυνατότητες σήμερα είναι μεγαλύτερες ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν σημαντικοί τομείς και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε αντίστοιχα και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα