Ολ. Γεροβασίλη: Υποστελεχωμένη η ΕΛ.ΑΣ. – Επίθεση στη ΝΔ

Ολ. Γεροβασίλη: Υποστελεχωμένη η ΕΛ.ΑΣ. – Επίθεση στη ΝΔ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με την ανομία στην Ελλάδα, την ίδια ώρα, όμως, που παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα υποστελέχωσης. Μάλιστα, κατηγόρησε τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, διότι -είπε- ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης που επισκέφτηκε σήμερα έχει κλείσει από το 2014, όταν υπουργός ήταν ο Ν. Δένδιας.

«Σήμερα είναι υψηλά στην ατζέντα το  ζήτημα της ασφάλειας που έρχεται και επανέρχεται άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε για λόγους εντυπωσιασμού. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Α.Τ Ακροπόλεως για να συμπαρασταθεί εξαιτίας ότι είχαν επίθεση με μολότοφ. Να πω ότι οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα τον καταστρέψουν γιατί ξέχασαν ότι το αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης έκλεισε επι ΝΔ και υπουργίας Δένδια μετά από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Βέβαια τότε το έκλεισαν με πρόσχημα καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας» είπε αρχικά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ γιατί -όπως τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη- ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε τη δημοτική αστυνομία.  «Η δημοτική αστυνομία ήταν αίτημα των πολιτών και δήμων γιατί το θέμα ασφάλειας είναι πολύ πιο μεγάλο και αφορά περισσότερους από την δράση της ελληνικής αστυνομίας», προσέθεσε και κατηγόρησε τη ΝΔ για όψιμο ενδιαφέρον. «Η ΕΛΑΣ το αντιμετωπίζει με σχέδιο και αποτελεσματικότητα παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι η ΕΛΑΣ έχει προβλήματα υποστελέχωσης», συμπλήρωσε.

Φωτογραφία intime news