8ος χρόνος, ημέρα 2475η
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Οικονόμου: Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο

Οικονόμου: Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο
Eurokinissi

«Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. «Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς και υπέρμαχος της αλήθειας», διευκρίνισε.

«Η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Τη Δευτέρα δήλωση του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Τη Δευτέρα θα κάνει δήλωση - τοποθέτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δε θα περιμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Τσίπρας: Αντί για συγγνώμες και ψέματα, ο κ. Μητσοτάκης να πει όλη την αλήθεια

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το ζήτημα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον για ψέματα και χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά υπόλογο και ηθικά έκθετο».

Πρέπει να «πει έστω και τώρα όλη την αλήθεια, ποιοι ακόμη πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν από το καθεστώς που επιχείρησε να στήσει», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.