8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αυστηροποίηση των ποινών για την ανθρωποκτονία

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αυστηροποίηση των ποινών για την ανθρωποκτονία

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την επανακατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» από το ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως καταψήφισε την αλλαγή του ποινικού κώδικα, βάσει του οποίου η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια.

Ο Γιάννης Οικονόμου επισημαίνει ότι με μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών η Κυβέρνησή ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς και τονίζει ότι «την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η Κυβέρνησή του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά».

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα.

Μόνο που την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η Κυβέρνησή του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα, η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό.

Επιπλέον, με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η Κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψή της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».