Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα

Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα

Ως κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη, χαρακτήρισε την ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση, αποδίδοντάς την στην  «πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο». Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες να ακούσουν για το έργο της κυβέρνησης, σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας και υπογράμμισε πως δεν θα μιλήσει «για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου «οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει».

Για κακοκαιρία, διακοπές ηλεκτρισμού και πανδημία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά με τοποθέτηση του Γιώργου Πατούλη για τη διαχείριση της κακοκαιρίας ότι δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για όλα και πρόσθεσε ότι θα δοθούν απαντήσεις και στη Βουλή στη συζήτηση που ξεκινά από αύριο.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση στηρίζει τον Χρήστο Στυλιανίδη ο κ. Οικονόμου απάντησε: "Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς. Ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε".

Κληθείς επίσης να σχολιάσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα περί "καθεστώτος Μητσοτάκη", παρέπεμψε στη συζήτηση στη Βουλή.

Ρωτήθηκε επίσης αν θα υπάρξει αποζημίωση για όσους ήταν συνεπιβάτες σε οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε όσους διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα. Για το πρώτο θέμα είπε ότι θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο μεταφορών, θα γίνουν ανακοινώσεις ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της έρευνας από την επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός κ. Καραμανλής.

Για το δεύτερο σημείωσε ότι από τη Δευτέρα συνολικά 200.000 σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού. Είπε επίσης ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για το σχεδιασμό μηχανισμού που θα παρεμβαίνει αυτόματα σε τέτοιες περιπτώσεις για θέματα αποζημιώσεων.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές στη λειτουργία και τη δομή της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι πρόκειται για κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνο.

Για την πανδημία και αν πάμε σε χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών η οποία είπε θα λάβει υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας τι πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη που η μία μετά την άλλη προχωρούν σε χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβάλλει.

Για το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρόνο λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν ραντεβού, απάντησε πως είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί το αρμόδιο υπουργείο και αν πρέπει να γίνουν μικρές, ολιγοήμερες προσαρμογές θα γίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις.