8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Οικονόμου: 177.000 σετ ρομποτικής θα διατεθούν στα σχολεία

Οικονόμου: 177.000 σετ ρομποτικής θα διατεθούν στα σχολεία

Με στόχο την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο για τον εξοπλισμό ρομποτικής & STEM στα σχολεία, προϋπολογισμού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει ότι με σχέδιο θα διατεθούν περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών.

«Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό ρομποτικής & STEM στα σχολεία μας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Το έργο αφορά μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου και τα σετ ρομποτικής θα είναι προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα.

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, ενώ προβλέπεται και στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε αυτές τις καινοτόμες διδακτικές μεθόδους.