Οικονομικό βοήθημα για την επανασύνδεση ρεύματος δίνει η κυβέρνηση

Οικονομικό βοήθημα για την επανασύνδεση ρεύματος δίνει η κυβέρνηση

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να έχει γίνει διακοπή της παροχής ρεύματος στα σπίτια τους, προβλέπει τροπολογία των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Το ειδικό βοήθημα χορηγείται ως εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «δίνεται ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες της χώρας μας, καθώς με τη διανομή του προβλεπόμενου ειδικού βοηθήματος θα γίνεται άμεση επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να διασφαλίζεται το βασικό αγαθό της ενέργειας».

Ακόμη, όπως σημειώνεται, θα συσταθεί ειδικός λογαριασμός με διαχειριστή τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Τέλος, με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος θα καθορίζονται οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, η κατανομή του ποσού του ειδικού βοηθήματος, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο τρόπος ελέγχου των δικαιούχων των ληξιπρόθεσμων οφειλών κτλ.