Οικονομία και μεταναστευτικό στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ρούτε

Οικονομία και μεταναστευτικό στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ρούτε

Στην Ολλανδία βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου είχε συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, στη Χάγη. Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, οι μεταρρυθμίσεις και το μεταναστευτικό. 

Δείτε live τις δηλώσεις:


Σημειώνεται πως πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά το Παρίσι και το Βερολίνο, με την οποία -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνεργάτης του- θα συνεχίσει την προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της χώρας, περνώντας από την «διπλωματία της επαιτείας στην διπλωματία της αξιοπιστίας».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ολλανδία θα ξεκινήσει από το Αϊντχόβεν και την Brainport Region και συγκεκριμένα το Eindhoven University of Technology.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόριος Δημητριάδης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Πρέσβυς Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο διευθυντής του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Δημήτριος Μητρόπουλος.