Οι πρώην των ΑΝΕΛ φτιάχνουν «τάση» εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώην των ΑΝΕΛ φτιάχνουν «τάση» εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Περιγράφοντας το εγχείρημα ως «κίνηση πολιτών» που κινούνται στον χώρο «του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου», ο Βασίλης Κόκκαλης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας πολιτικής «τάσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ από πρώην και νυν βουλευτές που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ετοιμάζεται μια παρέμβαση ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσιπρας ξεκίνησε τον διάλογο ώστε «μετά το συνέδριο του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις πλατιές λαϊκές δυνάμεις».

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως «θα κατατεθεί κείμενο θέσεων και αρχών στο πλαίσιο της διεύρυνσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», διευκρινίζοντας πως οι συγκεκριμένες κινήσεις είναι σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα πρόκειται για διακριτή τάση, ο κ. Κόκκαλης απάντησε: «Πείτε το κι έτσι». Ο βουλευτής δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Έλενας Κουντουρά στο εγχείρημα, αλλά είπε πως μπορεί να μετέχει η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο κ. Κόκκαλης δεν δέχθηκε τον όρο «δεξιός» και περιέγραψε την εν λόγω πρωτοβουλία ως «κίνηση πολιτών» που κινούνται στον χώρο «του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εκσυγχρονιστικό κόμμα, πιο δημοκρατικό, πιο μεγάλο».