«53» προς Α. Τσίπρα: «Κόκκινες» γραμμές για όνομα και γραμμή

«53» προς Α. Τσίπρα: «Κόκκινες» γραμμές για όνομα και γραμμή

Κόκκινες γραμμές να μην αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να διατηρηθεί η αριστερή ταυτότητα του κόμματος θέτουν σε κείμενό τους οι «53», ενώ κάνουν λόγο για «περίοδο αναστοχασμού». 

Ειδικότερα, σε κείμενο συμπερασμάτων που δημοσιεύουν μετά την πανελλαδική τους συνδιάσκεψη, τίθενται συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές» λίγο πριν το κομματικό συνέδριο, όπως το να μην υπάρξει αλλαγή του ονόματος του κόμματος, ενώ τάσσονται κατά οποιασδήποτε αλλαγής η συμπλήρωσης του ονόματος του κόμματος διότι «μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις».

Επίσης, ζητούν τη διατήρηση της αριστερής ταυτότητας του κόμματος, ενώ γίνεται αναφορά και στην αναγκαιότητα ύπαρξης μιας «περιόδου αναστοχασμού», η οποία θα πρέπει να γίνει «αναγκαστικά εν κινήσει» προκειμένου να μην διαταραχθεί η αντιπολίτευση έναντι της ΝΔ.

Παράλληλα, προβαίνουν σε αυτοκριτική για την «υποτονική και αμήχανη» πολλές φορές μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατά λανθασμένο τρόπο έχει εστιάσει στα σκάνδαλα του παρελθόντος, ενώ ζητούν να υπάρξει «σοβαρός και οργανωμένος απολογισμός» των μέχρι στιγμής πεπραγμένων. 

Τέλος, ασκούν κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος σημειώνοντας ότι «στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων» υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι πρέπει «να αλλάξουμε τον ηγετικό συγκεντρωτισμό και να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον ρόλο των μελών».