Οι πολιτικές  ανοχής σε  διάφορα γκρουπούσκουλα τελειώνουν

Οι πολιτικές ανοχής σε διάφορα γκρουπούσκουλα τελειώνουν

Παρέμβαση με αφορμή την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα με τρικάκια έξω από το σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι την 8η Ιουλίου και εφόσον ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί τη ΝΔ, «οι πολιτικές απροκάλυπτης ανοχής σε διάφορα γκρουπούσκουλα που προσβάλουν τη δημοκρατία θα τελειώσουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε προσβολή στο πολίτευμα το γεγονός πως μια ομάδα που δρα σχεδόν ανεξέλεγκτα 10 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές εμφανίσθηκε έξω από το σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας και πέταξε τρικάκια με τα οποία καλεί σε αποχή.

Το θέμα της δράσης των ομάδων αυτών έχει καταδικαστεί έντονα και κατ'' επανάληψη από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και το γεγονός ότι παρατηρείται μια «απροκάλυπτη ανοχή» από τη σημερινή κυβέρνηση, στελέχη της οποίας έχουν κατ επανάληψη χαρακτηρίσει τη δράση τους ως ακτιβιστική...

«Σχέδιο για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης και την προστασία των αδύναμων»

Στην ομιλία του, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα, που αποτυπώνεται σε 5 δέσμες κοινωνικών μέτρων για ισχυρή ανάπτυξη, δημιουργία ευκαιριών προκοπής για όλους και προστασία των αδύναμων και τόνισε πως αυτή είναι «η δική μας απάντηση για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης». Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η εφαρμογή οπισθοδρομικών πολιτικών στην Παιδείας και η υποβάθμιση της Υγείας.

«Δεν τους φτάνουν τα ψέματά τους λένε ψέματα και για εμάς» τόνισε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον «απερχόμενο πρωθυπουργό» για διαστρέβλωση «του προγράμματος της ΝΔ». Ανέφερε δε πως προτίθεται να του στείλει το πρόγραμμα στο Μαξίμου να το μελετήσει «όσο ακόμη βρίσκεται εκεί».

Μιλώντας στην Ελευσίνα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις πέντε δέσμες των κοινωνικών μέτρων του προγράμματος που είναι οι χαμηλότεροι φόροι, οι δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η στήριξη των νέων οικογενειών, η στήριξη των αδύναμων πολιτών και η στήριξη των επιχειρήσεων με γνώμονα πάντα τη στήριξη των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Μάλιστα ανακοίνωσε και τη δημιουργία «λευκού μητρώου» εταιρειών ώστε όπως είπε «να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος».

Χαμηλότεροι Φόροι

Η πρώτη δέσμη του προγράμματος αφορά τη μείωση των φόρων. Στο πλαίσιο αυτό όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ:

• Μειώνεται ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. 

• Καταργείται σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

• Μειώνονται οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας. 

• σταδιακή υποχώρηση ΦΠΑ με στόχο να καθιερωθούν δύο βασικοί συντελεστές 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα, ενώ διατηρείται ο υπερμειωμένος συντελεστής του 6%. 

• Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους και παντού στην Ελλάδα.

Νέες δουλειές

Η δημιουργία νέες θέσεων εργασίας απαιτεί, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρή ανάπτυξη που την φέρνουν οι επενδύσεις, τόσο οι ιδιωτικές, «μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία» όσο και οι δημόσιες επενδύσεις «με πλήρη αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Αυτός είπε είναι ο τρόπος μέσω του οποίου «θα δημιουργηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουμε ανάγκη και που έχουμε σχεδιάσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας».

«Οι δυνατότητες» υπογράμμισε «είναι πολύ μεγάλες, αρκεί να σκεφτούμε ότι μόνο το σχέδιο Υποδομών μας περιγράφει 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή πιο μικρά έργα». Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την αγορά κατοικίας τονίζοντας πως «όλα τα συνδυαστικά μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες».

Στήριξη νέων οικογενειών και δημογραφικό

Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μέρος αυτού του σχεδίου είναι η δέσμευσή μας για χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες». Επίδομα για το οποίο ξεκαθάρισε πως θα δίνεται «στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους».

«Αρκεί δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης» είπε βάζοντας και στα όσα ακούστηκαν σχετικά με το θέμα τις τελευταίες ημέρες.

Επανέλαβε ακόμη τη δέσμευση για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί καθώς και ότι «κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται. Ώστε, μαζί με τα ολοήμερα σχολεία, να ανακουφίζουν τους εργαζόμενους γονείς».

Τέλος, για το θέμα αυτό ανακοίνωσε ότι «τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018».

Στήριξη αδύναμων πολιτών

Έμφαση στην αύξηση του προϋπολογισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στο ένα δισ. ευρώ «ώστε να χορηγείται αμέσως σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες μας», έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοινώνοντας και την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Προωθούμε» είπε ακόμη «ένα πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους, ενώ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιούμε διαθέσιμα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται ως ένα μέρος της απάντησης, που ως κοινωνία οφείλουμε να δώσουμε, στο πρόβλημα των αστέγων».

Ανάπτυξη και στήριξη εργαζομένων

Η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5% αλλά και πρόσθετα κίνητρα θα συμβάλλουν σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αύξηση των επενδύσεων. Όπως και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία με γενναία αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Ταυτόχρονα όμως, όπως ξεκαθάρισε, «εγγυόμαστε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας». Ως εκ τούτου υπογράμμισε ότι «αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου δεν συγχωρούνται, ενώ δεν επιτρέπεται μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας».

Ανακοίνωσε επίσης πως ιδρύεται λευκό μητρώο εταιριών μέσω του οποίου θα δίνονται κίνητρα «ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος». 

Επιπλέον, κίνητρα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους. 

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην απερχόμενη κυβέρνηση, που επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι αν στις εκλογές έρθει στην κυβέρνηση η σημερινή αντιπολίτευση θα πέσουν όλα τα δεινά πάνω στη χώρα, υπενθυμίζοντας πως:

-η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

-έπληξε με βαθιά οπισθοδρομικές πολιτικές κυρίως τη δημόσια Παιδεία

-υποβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ιδίως στη δημόσια υγεία και διέλυσε με την κακοδιοίκηση τα νοσοκομεία