Ν. Δένδιας προς Άγκυρα: Οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα 

Οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα 

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, τονίζει ο Ν. Δένδιας αναφορικά με τις αιτήσεις για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης προς την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας ΤΡΑΟ, για περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι αιτήσεις αυτές που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντάσσονται «στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα - βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», επισημαίνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ, για να προσθέσει ωστόσο ότι «αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας». 

«Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου», υπογραμμίζει ο Ν. Δένδιας για την τουρκική αυτή ενέργεια.

«Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα», σημειώνει ο κ Δένδιας. 

Και καταλήγει; «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».