Το Μαξίμου ζητάει διώξεις δημοσιογράφων

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, 22:11
-A +A
Το Μαξίμου ζητάει διώξεις δημοσιογράφων

Ένα απίστευτο... διάβημα από το Μέγαρο Μαξίμου προς την ΕΣΗΕΑ έρχεται να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κριτική αφού ζητείται επίσημα από τον προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό η παρέμβαση των πειθαρχικών οργάνων της Ένωσης κατά της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Καρτερός απευθυνόμενος στην ΕΣΗΕΑ υποστηρίζει εκ νέου πως το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με το sms που φέρεται να εστάλη προς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδές και κατασκευασμένο καθώς και ότι «αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας» προσθέτοντας ότι η εφημερίδα επανήλθε στο θέμα παρά τη σχετική διάψευση της Κυριακής.

Ως εκ τούτου ζητεί την αποκατάσταση της αλήθειας κυρίως όμως ζητεί «Να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια» στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το σύνολο των ΜΜΕ που επικρίνουν την κυβέρνηση αναδεικνύοντας πράξεις και παραλείψεις της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή αυτή έρχεται λίγο μετά το επίσημο εμπάργκο του Μεγάρου Μαξίμου προς τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

«Προς την Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύτηκε παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο «ρεπορτάζ» με τίτλο: «Το SMS της μακάβριας προπαγάνδας», το οποίο αναφερόταν σε δήθεν SMS του Μεγάρου Μαξίμου «προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς».

Επειδή, αυτό ή έστω παρόμοιο SMS, ουδέποτε συντάχθηκε, στάλθηκε, ή με οποιονδήποτε τρόπο υπήρξε από την πλευρά μας. Και το κείμενο που δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα, ως SMS προερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας, που σαφώς προορίζεται για να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Επειδή, επίσης, ο Ελεύθερος Τύπος, και μετά την καταγγελία από την πλευρά μας της δημοσίευσης του κατασκευασμένου για τις ανάγκες της προπαγάνδας SMS, αντιπαρέρχεται την κατηγορηματική μας διάψευση, χαρακτηρίζοντάς την στο φύλλο της επομένης, 13 Αυγούστου, «λάσπη και ύβρεις», και επιμένει στην παραπληροφόρηση και στη διασπορά όχι απλώς ψευδών, αλλά βαρύτατα συκοφαντικών ειδήσεων, σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος, ούτως ώστε:

Να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια

Με εκτίμηση

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Μέλος της ΕΣΗΕΑ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα