Οι «έξι» πρόθυμοι δίνουν την ψήφο τους στην κυβέρνηση

Οι «έξι» πρόθυμοι δίνουν την ψήφο τους στην κυβέρνηση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την προσμέτρηση της ψήφου τους μαζί με των 145 βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση ζητούν οι έξι πρόθυμοι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι εξ αυτών είναι και οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις, που παραμένουν (ακόμα) βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

Ωστόσο βέβαια, ο κ. Ζουράρις ζητά να εξαιρεθεί από τη διαδικασία η ψηφοφορία για την ονομασία της πΓΔΜ.

Με λίγα λόγια πάντως, οι «έξι» επιχειρούν να βγάλουν από το αδιέξοδο τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μην χρειάζεται κάθε φορά να ζητά μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας τη δεδηλωμένη, δημιουργώντας έτσι μια νέα πλειοψηφία στη Βουλή, δίχως να έχουν ενταχθεί επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της βουλής ο Τάσος Κουράκης ανακοίνωσε από την Έδρα ότι ο Νίκος Βούτσης θα θέσει τις επιστολές των «προθύμων» στην Διάσκεψη των Προέδρων, ώστε να ληφθεί μια απόφαση.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση εφευρίσκει μια ακόμη «λύση» που κινείται στις παρυφές του Κανονισμού της Βουλής, μήπως ξεπεράσει τον σκόπελο της δεδηλωμένης. Ήτοι, να θεσπίσει άλλη πλειοψηφία, απαλλαγμένη από τον Πάνο Καμμένο, δίχως ωστόσο να χρειαστεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Οι επιστολές των έξι βουλευτών:

ζουράρις

βουλη

δανέλλης

παπακώστα

παπαχριστόπουλος

κουντουρά