Οι απειλές Τσίπρα για... διώξεις και οι υποθέσεις Παππά – Παπαγγελόπουλου

Οι απειλές Τσίπρα για... διώξεις και οι υποθέσεις Παππά – Παπαγγελόπουλου

«Παραβιάζετε το σύνταγμα εσείς ειδικά που στήνετε ειδικά δικαστήρια για πολιτικές διώξεις κατά πολιτικών αντιπάλων» δήλωσε ο Τσίπρας στη Βουλή στέλνοντας ένα απειλητικό μήνυμα προς την κυβέρνηση με αναφορές σε λογοδοσίες και ποινικές και πολιτικές ευθύνες που διαγράφονται, επιβεβαιώνοντας πως τόσο η εν εξελίξει υπόθεση του Δ. Παπαγγελόπουλο όσο και η εν αναμονή εξέλιξη για την προανακριτική σε βάρος του Ν. Παππά αποτελούν την αιτία του σκληρού ροκ και της επένδυσης ακόμη και στην καταστροφολογία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας

Μιλώντας επί 45 λεπτά στη Βουλή και αφού ενεφανίσθη εκ νέου να καταστροφολογεί και να επενδύει πάνω στην πανδημία την ώρα της κορύφωσης του αγώνα που διεξάγεται για την αντιμετώπισή της ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και σε μια σειρά θεμάτων ανακαλύπτοντας νέα… σκάνδαλα. Όπως μάλιστα υποστήριξε πρόκειται για προμελετημένα και προσχεδιασμένα εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου.

Μάλιστα μίλησε για το ΤΧΣ και την Τράπεζα Πειραιώς και αφού επιχείρησε να παρουσιαστεί και ως προστάτης των μικρομετόχων κάλεσε, ξεχνώντας για μια ακόμη φορά τον ρόλο των πολιτικών έναντι της δικαιοσύνης, τον Άρειο Πάγο να αναλάβει την ευθύνη. Και έθεσε θέμα ευθυνών που θα αποδοθούν.

Όμως η αποστροφή του και η αναφορά του σε «διώξεις πολιτικών αντιπάλων από τη σημερινή κυβέρνηση» έφερε στο προσκήνιο τις δύο υποθέσεις που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαίωσε πως οι σκελετοί στην ντουλάπα της Κουμουνδούρου προκαλούν πανικό και άγχος στην ηγεσία του που φτάνει σε σημείο να απειλεί με διώξεις.

Το θέμα του Δ. Παπαγγελόπουλου αν και βρίσκεται στα χέρια του δικαστικού συμβουλίου απασχολεί έντονα την Κουμουνδούρου και την ηγεσία της. Ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις όπως και αν στο τέλος της ημέρας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες θα δεχθεί να σηκώσει το ανάλογο βάρος.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης που διεξάγεται από το δικαστικό συμβούλιο και έχουν καταθέσει οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος,  Αντώνης  Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης  Στουρνάρας,   Παναγιώτης  Πικραμμένος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Γ Κουτρουμάνης, Ανδρέας  Λυκουρέντζος  Υγείας Μάριος Σαλμάς αλλά και εισαγγελείς που έχουν αναφερθεί σε παρεμβάσεις που δέχθηκαν την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Η υπόθεση του Ν. Παππά παίρνει το δρόμο ώστε η ολομέλεια να αποφασίσει αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή μετά τις καταγγελίες και τις μηνυτήριες αναφορές του αποκαλούμενου και «κόκκινου εργολάβου», Χρ. Καλογρίτσα σχετικά με την προσπάθεια απόκτησης τηλεοπτικής άδειας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει άλλωστε να αναφερθεί ότι Αλέξης Τσίπρας από το περασμένο καλοκαίρι έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τον ΣΥΡΙΖΑ όταν υποστήριξε απευθυνόμενος ότι δεν βάλλονται στελέχη αλλά συνολικά η παράταξη. Το ίδιο ουσιαστικά ανέφερε και χθες κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις τη στιγμή που τουλάχιστον στην υπόθεση του Ν. Παππά η καταγγελία έγινε από πρόσωπο το οπαίο συνδεόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει και μάρτυρες που αναφέρονται στην αλληλογραφία που υπήρχε όπως και στα περί εγκρίσεων από το... white house.

H απειλή σαφής. Μόνο που το μήνυμα που επέλεξε να στείλει εν μέσω μιας ρητορικής πόλωσης δεν δείχνει να έχει αποδέκτη. Και δύναται να αποτελέσει για μια ακόμη φορά μπούμερανγκ.