Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα τα κάνουν όλα, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα τα κάνουν όλα, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία

«Μετά από τη διακοπή της συνεδρίασης φέρατε νομοτεχνικές βελτιώσεις στα άρθρα 5.1, 9.1, 9.3, οι οποίες είναι ταυτόσημες με αυτά που σας ανέφερε η Cosco στη χθεσινή της επιστολή. Ενώ στο άρθρο 12 παρ. 2 διαγράφετε 5 γραμμές για να προσθέσετε μιάμιση σελίδα. Κύριε Υπουργέ γιατί αποδέχεστε αυτόν τον πολιτικό αυτεξευτελισμό;» αναρωτήθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή, ως εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο θέμα της παραχώρησης του ΟΛΠ.

«Εξευτελίζετε τη χώρα και την Κυβέρνηση» είπε, τονίζοντας ότι «αλλάζετε τη σύμβαση που είχατε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό και αποδέχεστε τις υποδείξεις μιας εταιρίας. Γιατί, ενώ είχατε συμφωνήσει από πριν, δεν φέρατε εξ αρχής τα συμφωνημένα; Είναι η γνωστή τακτική «ξεκινάμε περήφανα τη διαπραγμάτευση και καταλήγουμε σε όλα τα επίπεδα να γράφουμε απλά ό,τι μας λένε από την τροϊκα μέχρι μια εταιρία».

Αναρωτιέμαι πως αισθάνεται η Βουλευτής σας που έλεγε «θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει ότι η Δεξιά θα πουλήσει και την Ακρόπολη. Δεν έζησε να δει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Δεξιά να ξεπουλάνει τη χώρα», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Το στοίχημα είναι ότι δεν έζησε να δει την Αριστερά και αυτούς που τα υπογράφουν να τα πουλάνε μόνοι τους», πρόσθεσε.

«Η κα Γεροβασίλη ανέφερε ότι έχει προκληθεί "υπερβολικός θόρυβος"» συνέχισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «ενώ ο κ. Πετρόπουλος το πρωί αναρωτήθηκε, γιατί υπάρχει τόση αναστάτωση για την κατάργηση του ΕΚΑΣ; Ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι «αν δεν ήμασταν Κυβέρνηση θα διαδηλώναμε στον ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης».

«Είστε Κυβέρνηση σουπερμάρκετ. Είστε και μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και κατά, και με τις διαδηλώσεις και απέναντι σε αυτές. Με ένα προαπαιτούμενο: να διατηρήσετε την εξουσία. Αυτή η "Αριστερά" είναι η Αριστερά της εξουσίας και τα κάνει όλα για να παραμείνει στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισήμανε ότι ως Δημοκρατική Συμπαράταξη «είχαμε καταθέσει πρόταση, "ναι" στην αξιοποίηση και ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με παραχώρηση λειτουργιών, τομέων και δραστηριοτήτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το λιμάνι της Λεμεσού. Για το άρθρο 10Α που αφορά τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων θα θέσουμε θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας, γιατί μας ενδιαφέρει να υπάρχει η εργασιακή ασφάλεια».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που «αριστερή κυβέρνηση κάνει μετατάξεις στο Δημόσιο και δεν θα έχει κανένα κόστος η Cosco, ούτε καν να αποζημιώσει τους υπαλλήλους» είπε και στη συνέχεια ρώτησε: «Γιατί δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο ότι το σύνολο του προσωπικού θα μπορεί να μεταταχθεί; Κλείνετε το μάτι σε κάποιους ότι μπορούν να μεταταχθούν, κάνοντας παράλληλα ρουσφέτι στην Cosco».

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε στον Θ. Δρίτσα: «Κύριε υπουργέ κάνατε τις επιλογές σας και οι πολίτες θα σας το ανταποδώσουν».