Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να ειπωθεί δημόσια ο λόγος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να ειπωθεί δημόσια ο λόγος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Σαφή απάντηση δημοσίως εάν παρακολουθείται μόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης, για τον λόγο που παρακολουθήθηκε το τηλέφωνό του, για το ποιος έδωσε εντολή, καθώς και να κληθούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας που κατέχει το λογισμικό στην Ελλάδα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Χθες είδαμε έναν αδύναμο Πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει ότι ο χρόνος για αυτόν και για την κυβέρνηση μετρά αντίστροφα. Η χθεσινή του προσπάθεια στράφηκε αποκλειστικά στο να προφυλάξει τον κ. Κοντολέοντα και τον πρώην Γενικό Γραμματέα, κ. Δημητριάδη. Πρέπει να επισημάνουμε ξανά ότι ο κ. Κοντολέων παρουσιάστηκε στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και είπε ψέματα για το θέμα. Δεν είναι αδίκημα αυτό; Αναφορικά με τις νομικές πλευρές του ζητήματος τοποθετήθηκε χθες ο κ. Βενιζέλος και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, σε καμία περίπτωση δεν μάθαμε για ποιο λόγο έγινε η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και πως δεν θα πρέπει να δημιουργούνται σκιές γύρω από το πρόσωπό του, όταν είναι υποψήφιος πρωθυπουργός..  Παράλληλα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να μη δίνει στον κ. Μητσοτάκη ευκαιρίες για επικοινωνιακές φιέστες» όπως είπε. «Πρέπει να κάνουμε μια ενιαία προσπάθεια ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Κοντολέων και να εξηγήσει το λόγο που είπε ψέματα καθώς και κάθε άλλο κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται. Να μάθει δημόσια ο κόσμος το λόγο της παρακολούθησης», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως το θέμα του κ. Ανδρουλάκη μας αφορά όλους: Δημοσιογράφους, πολιτικούς δικαστικούς, πολίτες. Επιπλέον σημείωσε είναι μεγάλο και το θέμα που έχει προκύψει με τη χρήση του συστήματος «predator».